Mihnea Năstase, băiatul lui Adrian Năstase și Tudor Buzatu, fiul șefului PSD Vaslui, primele victime după venirea lui Ludovic Orban! Abonați la funcții publice, cei doi și-au dat demisia

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 14:05
Mihnea Năstase, băiatul lui Adrian Năstase și Tudor Buzatu, fiul șefului PSD Vaslui, primele victime după venirea lui Ludovic Orban! Abonați la funcții publice, cei doi și-au dat demisia GALERIE FOTO
Mihnea Năstase este băiatul fostului premier, Adrian Năstase. Sursa foto - facebook

Mihnea Năstase, băiatul lui Adrian Năstase și Tudor Buzatu, fiul șefului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu au devenit primele victime după venirea lui Ludovic Orban în fruntea Guvernului! Abonați la funcții publice, cei doi și-au dat demisia înainte ca noul premier să le solicite acest lucru. Între timp, Orban a și semnat deciziile și ele au fost publicate în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că drumul lor în Executiv se opreşte aici. Cel puţin pentru moment.

Mihnea Năstase, băiatul lui Adrian Năstase și Tudor Buzatu, fiul șefului PSD Vaslui, primele victime după venirea lui Ludovic Orban!

Fiul fostului premier Adrian Năstase, Mihnea n-a dus niciodată grija zilei de mâine şi nu şi-a pus niciodată problema locului de muncă. Acesta a fost angajat consilier onorific al vicepremierului Mihai Fifor, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. Are numai 26 de ani și este la a doua slujbă, prima fiind de asistent al europarlamentarului Cătălin Ivan. Evident, tocmai la Bruxelles, acolo unde Ivan își avea serviciul.

Dacă vă întrebați care a fost rețeta prin care a ajuns pe o funcție atât de importantă, ei, bine, trebuie să știți că, uneori, se întâmplă și minuni și poți ajunge la asemenea joburi direct de pe băncile școlii. Este adevărat, că, dumneavoastră, probabil, ați avut nevoie de câteva interviuri în care lipsa experienței a fost principala cauză a neangajării. Nu și pentru Mihnea Năstase. Acesta a studiat în țară primele 8 clase, la o instituție privată. Vreți să știți cât costa școlarizarea pe un an? O nimica toată, undeva peste 10.000 de euro.

Abonați la funcții publice, cei doi și-au dat demisia

Liceul l-a făcut în Elveția, la o școală privată cu profil militar. A ajuns acolo, potrivit declarațiilor lui Adrian Năstase, după ce a beneficiat de o bursă oferită de Dimitrie Sturdza, descendent al vechii familii de boieri liberali. Care este legătura între fostul şef al social democraţilor şi familia Năstase? Conform celor de la europaliberă.org, cel care a plătit pentru școala lui Mihnea este „ușor” implicat în dosare DNA legate de retrocedări a zeci de mii de hectare de păduri.  În plus de asta, Dimitrie Sturdza, finanțatorul bursei de care a beneficiat Mihnea a fost, la rându-i, consilier al lui Adrian Năstase pe vremea când acesta era prim-ministru (2001-2004) și consul onorific al României în Elveția.

Tocmai din această perioadă a apărut și „controversa” în urma căreia, Mihnea Năstase a purtat zvastica la o petrecere. S-a trecut repede peste și Mihnea a mers la facultate la Paris, la Universitatea americană, după care a urmat un master la London School of Economics. În cazul lui Tudor Buzatu, lucrurile sunt mai simple. Propulsat în lumea politică înaltă, tânărul a devenit secretar de stat în ministerul condus de un alt parlamentar de Vaslui (coincidență și nu prea), Ana Birchall. Culmea, chestionat de presă ce îl recomandă pe fiul său să ocupe o asemenea funcție, având în vedere lipsa de experienţă, Dumitru Buzatu nu a ezitat și a transmis că băiatul lui ştie niște limbi străine.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×