Mihai Trăistariu, nemulțumit de modul în care se desfășoară selecția națională Eurovision în acest an! Săgeți către TVR: „Câștigătorul se știe deja”

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
03/02/2020, 16:01
Mihai Trăistariu, nemulțumit de modul în care se desfășoară selecția națională Eurovision în acest an! Săgeți către TVR: „Câștigătorul se știe deja”
Mihai Trăistariu îi mitraliază pe organizatorii selecției naționale Eurovision. Sursa foto: Facebook

Noutățile anunțate de TVR în privința selecției naționale Eurovision din acest an nu sunt deloc pe placul lui Mihai Trăistariu. Solistul care a obținut în 2006 locul patru cu piesa „Tornero” este hotărât să participe din nou la marele concurs internațional, pentru a aduce în țara noastră mult-râvnitul trofeu și, bineînțeles, pentru a ne oferi oportunitatea de a organiza viitoarea ediție.

Mihai Trăistariu, foc și pară pe organizatorii Eurovision România

Scos din minți de schimbarea bruscă a regulamentului, îndrăgitul artist le cere socoteală organizatorilor, mai ales că și-a pregătit deja piesa cu care urma să concureze pentru a 11-a oară. Într-un interviu acordat recent, fostul component al trupei Valahia a dezvăluit că a colaborat pentru melodia sa cu un compozitor din străinătate.

Dezamăgit de faptul că nu se mai poate înscrie în competiție, Trăistariu anunță că își va încerca norocul într-o altă țară, pentru că, potrivit spuselor sale, „Eurovision nu înseamnă doar România”. În plus, cântărețul îi taxează dur pe reprezentanții postului public de televiziune pentru că nu au făcut publice în timp util toate aceste schimbări.

Reacția dură a artistului când a aflat că nu mai poate participa la selecția națională Eurovision

Pentru mine, Eurovision nu înseamnă doar România. E o «joacă» care a devenit un crez, un ţel, şi mi-am propus să-l câştig cândva. Piesa mea e pregătită minuţios, e muncită la milimetru. S-a lucrat la ea o lună de zile şi nu am nicio problemă să mă înscriu în altă parte. Mi-am găsit ţara, nu spun care. Anul trecut am spus că merg în Belarus şi m-am trezit cu 100 de artişti români acolo.

Cert este că TVR nu procedează bine deloc, face gafe incomensurabile de ani de zile. Gafează neanunţând la timp. Nu-mi spui tu mie că se scrie o piesă în câteva zile ca să fie gata pe 1 martie în finală.

Piesa se ştie deja, artistul e ales, cred că are şi videoclipul, aşa spun toţi colegii mei de breaslă cu care am vorbit. Compozitori şi colegi mă sună, sunt supăraţi şi indignaţi. Îmi spun artişti de la X Factor şi Vocea României sau la început de carieră că aveau melodii pregătite din noiembrie-decembrie, în care au investit mii de euro.

Şi dacă tu anunţi pe 1 februarie că avem artistul şi că e piesa. E foarte nedrept pentru aceşti tineri! Nu se face aşa! Parcă şi-au bătut joc de munca lor. Unii vor să facă scandal, eu nu mă bag în asta, eu mă detaşez şi mă înscriu în altă ţară.

Oricum eu nu mai cred că în România mai e ceva cinstit. Personal nici nu-mi pasă ce artist reprezintă România, că îl alege TVR sau Global, dar părerea generală e clară: că piesa se ştie şi totul e apă de ploaie!

Abia aştept să mă duelez cu românul care reprezintă România şi să-i arăt cum se cântă de-adevăratelea”, a declarat Mihai Trăistariu pentru click.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×