Mihai Fifor a demisionat din funcția de ministru al Apărării

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
19/11/2018, 12:52
Mihai Fifor a demisionat din funcția de ministru al Apărării
Mihai Fifor a demisionat din funcția de ministru al Apărării

Mihai Fifor a demisionat din funcția de ministru al Apărării, motivând că ar vrea să întărească echipa PSD și  că se va pregăti pentru următoarele alegeri.

Vreau să spun că am prezentat și colegilor mei, doamnei prim-ministru, domnului președinte Dragnea, mulțumiri pentru susținere și pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, zic eu, în două rânduri, o dată ca ministru al Economiei și a doua oară ca ministru al Apărării Naționale. Am încercat să fac un mandat cât se poate de bun și sper că n-am înșelat încrederea nimănui.

Pe de altă parte, am făcut o analiză foarte serioasă și am văzut ce s-a îtâmplat în ultimele luni și am considerat că pot să merg în echipă la partid și să pregătim cei doi ani grei care urmează. Cred că este nevoie să întărim echipa, să putem să pregătim proiectele acestea extraordinar de importante.

Prin urmare, am rugat-o și pe doamna prim-ministru și pe domnul președinte Dragnea să fie de acord să-mi depun mandatul și să pot să merg la partid să mă implic foarte serios”, susține fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a demisionat

În urma ședinței Comitetului Executiv al PSD, ministrul Mihai Fifor a demisionat din funcție. Reuniunea a discutat despre remanierea unor miniștri PSD. În aceeași ședință, Gabriela Firea a demisionat din funcția de președinte interimar al PSD București.

”Este regretabil faptul că deja știm ce se va întâmpla în ședință, iar aceasta nici nu a început. Nu este democratic, nu este statutar ca înainte de a se dezbate o anumită situație în Comitetul Executiv să se dezbată informal în birouri, în restaurante, în incinte. O poziție interimară nu poate să dureze doi ani, așa cum mi s-a întâmplat mie. Acum îmi dau seama că a fost un plan, nu tocmai prietenos, și să încerce cu organizația PSD București ceea ce a încercat – și în altă parte a reușit – să conducă pe principiul „dezbină și stăpânește.

Dacă domnul Dragnea ar fi depus atâta energie cum a depus pentru a mă lichida pe mine din punct de vedere politic, probabil că am fi avut acum deja la stadiu de fundație și spitalele regionale, și finalizate autostrăzile. Dar cum acestea sunt rămase în urmă, e explicabil. Domnia sa s-a ocupat să-și lichideze, culmea, adversarii din interiorul partidului, dar care nu erau adversari, așa i-a numit domnia sa, erau de fapt oameni cu maturitate, cu responsabilitate, care au dorit să pună pe primul plan interesul cetățeanului și mai apoi disciplina de partid”, a spus primarul Capitalei Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×