Meteorologii anunță ninsori. Din weekend vremea se încălzește din nou

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
22/01/2020, 08:30
Meteorologii anunță ninsori. Din weekend vremea se încălzește din nou
Meteorologii anunță ninsori și vânt puternic în mai multe regiuni din România. Sursa foto: pixabay.com

Agenția Națională de Meteorologie a transmis o nouă avertizare meteo de vreme rea. Meteorologii anunță ninsori, frig, vânt puternic și zăpadă viscolită în mai multe regiuni ale țării.

Vreme rea în aproape toată țara în următoarele zile

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat la un post de televiziune că vremea va continua să se răcească în următoarele 2-3 zile. Meteorologii au anunțat că sunt așteptate ninsori ușoare, vânt puternic și viscol.

Rafalele de vânt vor depăși chiar și 90 de km/h, iar zăpada va fi viscolită în mai multe regiuni din țară. Vremea rea se va instala din seara acesta, 22 ianuarie 2020, în aproape toate regiunile României, în special în Carpați, Transilvania și Moldova.

„Vom asista la o schimbare în ceea ce priveşte evoluţia vremii. Cerul va fi înnorat, vom avea zăpadă, nu în cantitate mare, în special în zona Carpaţilor Meridionali-Orientali, în Transilvania şi Moldova”, a declarat directorul la Antena 3, relatează dcnews.ro

Precipitații mixte și vânt puternic, în Moldova

„În Moldova vorbim de precipitaţii mixte care se vor transforma în ninsori. Vorbim de vânt, care în zona înaltă va atinge peste 90 de kilometri la oră şi va viscoli zăpada”, a completat Elena Mateescu.

Meteorologii mai adaugă că vremea rece nu se va menține prea mult timp pentru că din weekend temperaturile vor începe să crească din nou. Prin urmare, la finalul lunii ianuarie maximele vor fi cuprinse între 12 și 14 grade, peste normalul acestei perioade din an.

„În weekend asistăm din nou la o încălzire a vremii în întreaga ţară. Temperaturile pot ajunge la 12-14 grade. Se anunţă o vreme deosebit de caldă pentru o lună ianuarie, considerată climatologic cea mai rece lună a anului şi a iernii în România, după o toamnă foarte călduroasă”, a mai spus directorul ANM.

Elena Mateescu a mai declarat că toamna lui 2019 a fost cea mai călduroasă de până acum. În aceste condiții întregul an trecut a fost cel mai călduros din 1900 până în prezent. Așadar, asistăm la o schimbare radicală a vremii care a dus la dispariția unor anotimpuri, cum ar fi iarna.

Vreme de toamnă până la jumătatea lunii februarie 2020

Potrivit ANM vremea plăcută, de toamnă târzie, se va menține până la jumătatea lunii viitoare. Mai exact, un câmp de presiune ridicată va determina această prezență a vremii mult mai călduroase decât ar fi normal. Asta înseamnă că până pe 17 februarie vom avea parte de vreme plăcută.

Meteorologii mai transmit că temperaturile maxime, cât și cele minime vor fi mai ridicate decât normalul perioadei. Vremea plăcută se menține încă de la sfârșitul lunii decembrie, atât pe teritoriul țării noastre, cât și în Europa.

  • 90 de km/h vor fi rafalele de vânt puternic
  • 12 -14 grade Celsius, temperatura maximă la finalul lui ianuarie
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×