Mesajul lui Tudor Chirilă la 20 de ani de la moartea tatălui său, Ioan Chirilă: “Şi-a ratat cariera de romancier ca să îşi crească copiii”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
21/11/2019, 18:12
Mesajul lui Tudor Chirilă la 20 de ani de la moartea tatălui său, Ioan Chirilă: “Şi-a ratat cariera de romancier ca să îşi crească copiii”
Mesajul lui Tudor Chirilă la 20 de ani de la moartea tatălui său, Ioan Chirilă. Sursa foto: profm.ro

Se împlinesc 20 de ani de la trecerea în neființă a celui care a fost Ioan Chirilă, marele gazetar și scriitor. Cu această ocazie, fiul său, cunoscutul actor și cântăreț Tudor Chirilă a scris un text emoționant pe Facebook, în care le-a cerut celor care vor să-l critice pentru ieșirile sale din spațiul public să se abțină să murdprească memoria tatălui său.

Mesajul lui Tudor Chirilă la 20 de ani de la moartea tatălui său, Ioan Chirilă

”Astăzi se împlinesc douăzeci de ani de când a murit tata. Mi-ar fi mult mai ușor să scriu „taică-miu” sau „Ioan Chirilă” pentru că „tata” ține de o intimitate pe care nu sunt dispus să o încredințez unei lumi care ne învață să ne arătăm tot mai mult părțile intime (mai ales pe alea din ce numim suflet) până când ele devin zgură, mortar, ciment.

Dar pentru că am abandonat acum mulți ani lupta cu uitarea publică a tatei, luptă care s-a numit Premiile Ioan Chirilă, mi-am zis să aduc aminte cui îi mai arde de asta că a existat un om cu ale cărui povești citite pe furiș pe sub bănci a crescut o generație. Iar omul ăla care și-a ratat cariera de romancier ca să-și crească copiii este Ioan Chirilă. Iar celor care țin neapărat să mă înjure pentru orice vină consideră că oi avea în spațiul public, le adresez rugămintea să se abțină de la a murdări memoria unui tată doar ca să lovească în fi-su. Chiar dacă postarea asta poate fi un pretext minunat pentru ei”.

”Ce haină groasă a fost articolul ăla în iarna care tocmai sosise”

Tudor Chirilă a ținut să-i mulțumească jurnalistului Cătălin Tolontan pentru textul scris de el la 20 de ani de la moartea lui Ioan Chirilă, dar și pentru cel scris în umră cu 20 de ani, care l-a ajutat să treacă puțin mai ușor peste moartea tatălui său.

”Lui Catalin Tolontan îi mulțumesc pentru textul ăsta, dar mai ales pentru ăla de acum douăzeci de ani, când își lua rămas bun de la idolul lui. Nu am apucat să-i spun niciodată ce haină groasă a fost articolul ăla în iarna care tocmai sosise, atât de surprinzătoare și violentă, deși anunțată de ceva vreme”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×