Mesajul lui Ștefan Mandachi, după ce le-a dat liber angajaților să meargă la vot: „Patroane, învoiește-ți angajatul să voteze!”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 19:24
Mesajul lui Ștefan Mandachi, după ce le-a dat liber angajaților să meargă la vot: „Patroane, învoiește-ți angajatul să voteze!”
Ștefan Mandachi, mesaj pentru patroni în ziua alegerilor prezidențiale. Sursa foto: capital.ro

Ștefan Mandachi, suceveanul cunoscut pentru protestul său inedit față de lipsa autostrăzilor din Moldova, a votat în cursul zilei de, duminică, 10 noiembrie, la alegerile prezidențiale. Ba mai mult, bărbatul, deținător al unui lanț de restaurante de tip fast-food, le-a dat voie angajaților să lipsească 30-40 de minute de la locul de muncă  pentru a-și putea exercita dreptul electoral și face un apel la toți patronii din țară, îndemnându-i să-i urmeze exemplul.

Ștefan Mandachi, mesaj pentru patronii din România

Azi consider că fiecare angajat lipseşte 30 de minute din locaţie. Toate cele 46 restaurante Spartan îşi vor învoi angajaţii, pe rând, câte unul, timp de 30-40 minute, special ca să meargă la vot! De la manager, la casier sau ajutor de bucătar. Juma’ de oră pentru cinci ani! Merită! De ceva vreme, toţi antreprenorii plângem în hohote că nu avem forţă de muncă.

Patroane, învoieşte-ţi azi, ACUM, juma de oră angajatul să voteze şi (poate) vom avea o şansă în plus să nu ne mai plângem de milă în viitor. Du-l tu cu maşina la vot şi el va vota cu cine vrea muşchiul lui, nu mai e treaba ta mai departe. Eu nu le-am spus cu cine votez. În toată reţeaua avem spre 1.000 de oameni. iar dacă astăzi serviciile nu vor fi la înălţime, îmi asum eu vina. Să mă injure pe mine clienţii. Dar sunt convins că vor înţelege şi o să ne ierte azi”, a scris inițiatorul protestului #șîeu, pe contul personal de Facebook.

Provocare pentru cinci antreprenori

Totodată, Ștefan Mandachi le-a lansat prietenilor săi, cinci antreprenori de succes, provocarea de a-și învoi angajații pentru a vota viitorul președinte al României. Prin demersul său, fondatorul unuia dintre cele mai cunoscute restaurante fast-food cu specific grecesc speră ca țara noastră să ajungă pe primul loc în topul statelor europene cu cea mai mare prezență la vot.

Provoacă CINCI antreprenori (sau patroni) să-şi învoiască AZI pt. juma de oră angajaţii şi să dea provocarea mai departe. Eu provoc pe Dan Pastiu, Dragoş Anastasiu, Doru Pelivan, Vasile Armenean, Lorand Soarez Szas. (Aş fi provocat şi McDonald’s şi KFC dar pe ei mereu îi doare-n baskeţi şi (cică) aşteaptă aprobare de sus, de la corporaţie).

Şi nu-s singurii care bagă scuza asta la înaintare. Dacă eşti salariat, arată această postare patronului tău. Să vedem cum te priveşte în ochi după ce o citeşte! Ce ar fi aşa mare minune daca azi am fi numărul 1 în Europa la vot? Cum s-ar uita UE la noi dacă am fi ţara in care s-a votat cel mai mult? Vă spun eu: cu mai multă băgare de seamă, cu respect şi cu luare aminte. Măcar la capitolul ăsta putem fi fruntea Europei. E simplu rău de tot! E de-abia ora 15:00, mai avem timp”, a mai spus Mandachi.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×