Mesajul lui Ester Peony, după ce a câștigat finala Eurovision România

Raluca Ogaru    Bogdan Solomon   
în Muzica
17/02/2019, 23:32
Mesajul lui Ester Peony, după ce a câștigat finala Eurovision România GALERIE FOTO
Ester Peony va reprezenta România la Tel Aviv, la Eurovision 2019

Mesajul lui Ester Peony după ce a câștigat finala Eurovision România. Artista a transmis publicului un mesaj emoționant, prin care le mulțumește tuturor fanilor pentru susținere.

Ester Peony, cu piesa „On a Sunday” , a reușit să câștige finala selecției naționale Eurovision 2019, de duminică, 17 februarie,  eveniment ce a avut loc la Sala Polivalentă din București. Noutatea acestei ediții a fost cooptarea unui juriu internațional care să aleagă reprezentantul României la Tel Aviv. Publicul a avut la rândul său un cuvânt de spus în alegerea câștigătorului, asumându-și practic rolul unui al 7-lea jurat. Mai exact, opțiunea publicului exprimată prin televot a avut ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului.

Mesajul lui Ester Peony, după ce a câștigat finala Eurovision România

Finala Eurovision România a fost un show pe cinste, care s-a ridicat la înălțimea așteptărilor. Producția grandioasă asigurată de Televiziunea Română, organizatoarea marelui eveniment, a necesitat o adevărată desfășurare de forțe. Cei 200 de metri pătrați de LED, videomapping, scenografia video, dar și efectele speciale au făcut ca cei 12 concurenți să strălucească de-a dreptul pe scena Sălii Polivalente din Capitală.

”Vreau să vă mulțumesc! O să facem o treabă bună la Tel Aviv!”, a spus emoționată Ester Peony după ce a urcat pe scenă alături de Aurelian Temișan. Ester este din Arad și are 25 de ani.

În această seară am avut parte și de o premieră. Două câștigătoare Eurovision, Netta Barzilai și Emmelie de Forest, au oferit momente speciale pe scena Eurovision România, seria recitalurilor fiind completată de Inis Neziri, laureata trofeului Cerbul de Aur de anul trecut.   Și cei de acasă au putut intra în atmosfera concursului, pentru că întregul eveniment prezentat de Aurel Temișan, Ilinca Avram și Alina Ionescu,  a fost transmis în direct de TVR 1, TVRi și TVR HD.

Marele câștigător a fost ales de un juriu internațional, format din profesioniști cu experiență în concursul Eurovision, din care au făcut parte: Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, câștigătoarea ediției din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, doi jurnaliști și influenceri cu mare experiență în ceea ce privește fenomenul Eurovision, Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production și basistul Alex Calancea, din Republica Moldova. Aceștia au fost ajutați de juratul cu numărul șapte, anume publicul, atât telespectatori, cât și cei prezenți în Sala Polivalentă.

Așa cum se anticipase, bătălia pentru a reprezenta țara noastră la concursul internațional Eurovision a fost una extrem de strânsă. Lupta s-a dat între artista de origine filipineză Bella Santiago și Laura Bretan,  mezina selecției naționale Eurovision, considerate încă de la început mari favorite, în opinia publicului. Se confirmă încă o dată că nu e pentru cine se pregătește, e pentru cine se nimerește. Fericita câștigătoare, Ester Peony va merge la Tel Aviv, pentru a reprezenta România în marele concurs internațional Eurovision 2019. Ediția cu numărul 64 a competiției muzicale din luna mai se desfășoară sub sloganul „Dare to dream!” .

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×