Mesajul lui Adrian Năstase în ziua alegerilor: ”Votați și în contul meu”

Alexa Serdan   
în Alegeri Prezidențiale 2019
24/11/2019, 13:49
Mesajul lui Adrian Năstase în ziua alegerilor: ”Votați și în contul meu”
Motivul pentru care fostul premier Adrian Năstase nu merge la vot. Sursa foto: sputnik.md

Adrian Năstase nu s-a prezentat la urnele de vot pentru alegerile prezidențiale. Fostul premier al României și-a motivat ”opțiunea” pe blogul personal rugându-i pe români să meargă în numele lui la secțiile de votare.

De ce nu votează Adrian Năstase la alegerile prezidențiale

Fostul premier Adrian Năstase se plânge că nu-și poate exprima opțiunea de vot pentru alegerile prezidențiale pentru că a fost condamnat pentru o perioadă de 4 ani. Această condamnare îi aduce automat și interzicerea drepturilor de a fi ales sau a alege în următorii 5 ani. De asemenea, politicianul spune că acesta este dovada care demonstrează „eliminarea” sa din viața politică.

„Așa cum știți, Livia Stânciu și Ionuț Matei au hotărât că nu am voie să aleg și să fiu ales timp de cinci ani după executarea pedepsei cu închisoarea. O dovadă în plus că s-a urmărit eliminarea mea din viața politică. De aceea, astăzi nu voi putea merge să votez”, a scris fostul premier al României pe blogul personal. „Vă rog însă să mergeți voi să votați și în contul meu. Și să votați cum aș fi votat și eu”, i-a mai îndemnat Adrian Năstase pe alegători.

Adrian Năstase a fost condamnat în dosarul Zambaccian

Pe 6 ianuarie 2014 Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Zambaccian. Fostul premier a fost condamnat pentru infracţiuni de şantaj şi luare de mită. Cazul său a fost judecat de un complet de cinci judecători conduşi de vicepreședintele Curții Supreme Ionuţ Matei. Din complet au făcut parte judecătoarele: Ioana Bogdan, Angela Dragne, Luminiţa Livia Zglimbea şi Cristina Rotaru.

Adrian Năstase a primit cea mai mare condamnare tocmai pentru infracţiunea de luare de mită, adică patru ani de închisoare. Pentru cea de a doua infracţiune adică aceea de şantaj a fost condamnat la trei ani de închisoare. Condamnarea de patru ani a fost justificată de judecători prin faptul că Năstase a primit 500.000 euro de la Irina Jianu pentru a o menţine la conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×