Merkel a decis! Muncitorii sezonieri din România, interziși în Germania din cauza COVID-19

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 23:40
Merkel a decis! Muncitorii sezonieri din România, interziși în Germania din cauza COVID-19
Angela Merkel a decis! Sezionerii au interzis în Germania

Angela Merken a dat ordin ca toți muncitorii sezonieri să fie interziși pe teritoriul Germaniei, în plină pandemie de coronavirus.

Muncitorii sezonieri, interzis în Germania

Cu toate că reprezentanții sectorului agricol au protestat, în condițiile în care există o criză a forței de muncă, Merkel a rămas tare pe poziții și a decis să interzică intrarea lucrătorilor sezonieri străini în Germania, pentru a combate coronavirus.

Regula va fi pusă în aplicare de miercuri, 25 martie. ”Lucrătorii sezonieri nu vor mai fi autorizaţi să intre în Germania, în cadrul controalelor noastre la frontiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului German de Interne.

Interdicția îi va lovi puternic pe toți cetățenii din statele membre UE, informează stiripesurse.ro. Conform datelor oficiale, Germania se bazează în fiecare an pe 300.000 de lucrători sezonieri pentru sectorul agrigol, majoritatea fiind români și polonezi.

Germania a atins 34.000 de cazuri de oameni infectați cu coronavirus, astfel că măsurile sunt considerate de autorităție „indispensabile pentru încetinirea propagării infecției în Germania”.

Migranții înlocuiesc muncitorii sezonieri

Julia Klockner, ministrul german al agriculturii, crede că în aceste condiții locurile rămase vacante vor trebui umplute cu imigranți, șomeri și personal din sectorul HORECA (restaurante, baruri, cluburi) care au rămas pe drumuri din cauza pandemiei.

Conform Juliei Klockner, nemții au nevoie disperată de 30.000 de lucrători sezonieri în martie și aproximativ 85.000 în luna mai.  Francezii se confruntă cu același tip de probleme, fiind puși în situația în care „munca de jos” sau „muncile agricole” rămân suspendate.

Ministrul agriculturii din Franța, Didier Guillaume, a făcut un apel către „armata de bărbați și femei care nu mai au activitate să se alăture marii armate a agriculturii franceze”.

Economia țărilor din UE va avea de suferit pe termen lung în cazul în care granițele vor rămâne închise mai multe luni din cauza coronavirus, avertizează specialiștii.

  • 34.000 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Germania

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×