Medicul Monica Pop, dezvăluiri şocante la 4 ani de la Colectiv! „Ceva straniu! Nu am nicio explicaţie”

Mirela Apostol   
în Stiri mondene
25/10/2019, 10:54
Medicul Monica Pop, dezvăluiri şocante la 4 ani de la Colectiv! „Ceva straniu! Nu am nicio explicaţie”
Monica Pop vorbeşte despre nenorocirea de la Colectiv, la 4 ani distanţă. Sursa foto: EVZ

Monica Pop, cunoscutul medic oftalmolog, a făcut dezvăluiri despre cele văzute de ea după tragedia de la Colectiv. La puţin timp după apariţia videoclipului făcut public de Libertatea, aceasta şi-a făcut curaj şi a vorbit despre cele trăite în spitalele din România.

Monica Pop, după dezastrul din Colectiv

Medicul a semnalat că pacienţii pe care i-a găsit în spitalele din Bucureşti nu aveau leziuni ale ochilor, aşa cum s-ar fi aşteptat după o nenorocire de un asemenea impact şi vede în acest lucru ca fiind ceva straniu. Redăm postarea Monicăi Pop de pe pagina de Facebook a acesteia:

„Acum aproape 4 ani… Dezastru! În seara respectivă, am văzut la tv ce s-a întâmplat. Părea incredibil! Am plecat imediat de acasă cu gândul de a încerca să ajut și eu cu ceva. La spital, la noi, au venit 4 cazuri. Nu prea grave. Un băiat de 16 ani, cu un „crater” la „coada” ochiului, lovit cu un inel, în lupta pentru a putea ieși din infernul de foc! Singur, minor, părintii în străinătate. Comisie, operaţie (echipa de gardă), ok. Am plecat cu un medic rezident şi cu o trusă spre spitalul ” Floreasca”. Acolo, mobilizare mare de forțe medicale, ca de obicei în caz de catastrofe! Fuseseră aduşi peste 50 de răniţi, o parte erau deja în sălile de operaţie. Au şi ei medici oftalmologi, nu era nevoie de noi acolo.

Între timp, am primit apel de la Spitalul Colțea, pentru cei 8-10 răniţi, unii şi cu leziuni oftalmologice. Am ajuns repede. Pacienţi cu stări diferite, grave sau foarte grave. Unii – în comă. Examinări, tratament! Primesc un nou apel! De la directorul Spitalului de Arși, de data asta. Ne deplasăm cu farurile aprinse. Acolo – dezastru! Câţiva din cei aduşi- leziuni oftalmologice (arsuri). Am mers aproape zilnic, timp de peste 2 săptâmâni!

La parter, cei conștienti, de gravitate medie. La etaj, cei foarte grav, toţi în comă. Unul, neidentificat, în viaţă dar aproape carbonizat. Curat peste tot, lângă fiecare pacient, medici şi asistente! Au făcut tot ce puteau! Din păcate, deşi ochii lor nu aveau leziuni foarte grave, cu excepția unuia, în 2 săptămâni, cei pentru care mergeam s-au stins treptat, toți! Ce am văzut acolo. în acele zile, se poate compara doar cu noaptea de cutremur din 1977! Poate și cu bebelusii cu arsuri (dintr-o maternitate)!

Ceva STRANIU: la cât de multi răniți în stare foarte gravă au fost, leziuni oftalmologice aveau puţini şi nu foarte grave! DE CE? Nu am nici o explicație! Multă experiență dureroasă în cariera unui medic! Nu se poate uita așa ceva! NICIODATĂ”, a scris medicul oftalmolog Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×