Medicul Mircea Beuran, audiat din nou de procurorii DNA în dosarul în care este anchetat pentru luare de mită

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
19/02/2020, 14:25
Medicul Mircea Beuran, audiat din nou de procurorii DNA în dosarul în care este anchetat pentru luare de mită
Medicul Mircea Beuran, audiat din nou de procurorii DNA. Sursa foto: cotidianul.ro

Doctorul Mircea Beuran a părăsit domiciliul unde se afla în arest doar pentru a fi audiat din nou la Direcția Națională Anticorupție în dosarul în care este acuzat că ar fi luat 10.000 de euro mită.

UPDATE, ora 15.40: La ieşirea din sediul DNA, medicul a refuzat să le spună jurnaliştilor motivul vizitei sale: „Nu am cum să comentez (arestul la domiciliu, n.r.), pentru că nu s-au încheiat procedurile”.

Întrebat ce le transmite pacienţilor care îl aşteaptă la cabinet, chirurgul a răspuns: „Îmi pare rău pentru ei”.


Medicul Mircea Beuran, audiat din nou de procurorii DNA

Procurorii DNA au cerut arest preventiv pentru medicul acuzat de luare de mită, însă judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis plasarea medicului Mircea Beuran în arest la domiciliu.

Beuran, reţinut joi pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită, fusese prezentat instanţei cu propunere de arest preventiv pentru 30 de zile.

Medicul Beuran, înregistrat în timp ce recunoștea că a luat mită

Mircea Beuran este acuzat că a primit suma de 10.000 de euro de la un medic pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea Chirurgie generală, pe o perioadă determinată. Procurorii îl acuză pe Beuran că pentru banii solicitați medicul l-a asigurat pe ulteriorul denunțător că va câştiga examenul.

Conform DNA, până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs. Medicul Beuran a fost audiat joi timp de mai multe ore după ce la domiciliul său şi la biroul său de la Spitalul Floreasca au avut loc percheziţii.

Probele anchetatorilor sunt zdrobitoare, iar medicul a fost interceptat în timp ce recunoaște că, în decembrie 2018, a luat 10 mii de euro de la o doctorandă pentru a o ajuta să obțină un post la Universitatea de Medicină din București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×