Medicii și asistentele ar putea primi sporuri salariale. Proiectul legislativ se află în dezbatere

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 13:10
Medicii și asistentele ar putea primi sporuri salariale. Proiectul legislativ se află în dezbatere
În plină pandemie de coronavirus, medicii și asistentele au primit o veste bună, aceștia ar putea primi sporuri salariale de până la 85 la sută

În plină pandemie de coronavirus, medicii și asistentele au primit o veste bună, aceștia ar putea primi sporuri salariale de până la 85 la sută.

Medicii și asistentele ar putea primi sporuri salariale

Confoerm a1.ro, un proiect legislativ se află în dezbatere pe site-ul Ministerului Sănătății pentru ca medicii și asistentele care se ocupă de pacienții cu coronavirus să primească sporuri salariale de până la 85%.

Proiectul prevede acordarea de sporuri până la 85% din salariul de bază pentru medicii, asistenţii sau infirmierii din cadrul secţiilor şi compartimentelor de boli infecţioase care acordă servicii medicale persoanelor testate pozitiv la epidemia Covid-19.

Sporul este acordat pentru condiţii deosebit de periculoase şi are valori cuprinse între 55% şi 85% din salariul de bază.

România a ajuns la 29 de persoane decedate

Tot mai multe cadre medicale din România sunt declarate infectate cu noul coronavirus. Cel mai recent caz este la Galați, acolo unde o asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanță a fost confirmată cu COVID-19.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că două doctorițe, de 40 și 42 de ani, de la Spitalul Dimitrie Gerota din București sunt în stare gravă la Matei Balș, una dintre acestea fiind șefa secției ATI.

La Spitalul Județean Suceava a fost cel mai mare focar de COVID-19 din țara noastră, 228 de persoane fiind confirmate pozitiv, dintre acestea 95 fiind cadre medicale. De altfel, unitatea medicală a și fost închisă pentru 48 de ore pentru a se efectua dezinfecția.

Medicii de la Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș din Baia Mare trag la sorți cine să-i îngrijească pe bolnavii cu coronavirus, dar managerul interimar al unității spune că niciun doctor nu poate refuza vreun pacient.

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat sțmbătă, 28 martie 2020, arăta că România are în acest moment 1.452 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 29 de persoane decedate și 139 vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×