Medicii de la Spitalul Județean din Baia Mare trag la sorți cine să-i îngrijească pe bolnavii cu coronavirus. Managerul interimar: ”Unora dintre colegi nu le-a surâs ideea”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 08:55
Medicii de la Spitalul Județean din Baia Mare trag la sorți cine să-i îngrijească pe bolnavii cu coronavirus. Managerul interimar: ”Unora dintre colegi nu le-a surâs ideea”
Medicii de la Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș din Baia Mare trag la sorți cine să-i îngrijească pe bolnavii cu coronavirus

Medicii de la Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș din Baia Mare trag la sorți cine să-i îngrijească pe bolnavii cu coronavirus, dar managerul interimar al unității spune că niciun doctor nu poate refuza.

Medicii de la Spitalul Județean din Baia Mare trag la sorți cine să-i îngrijească pe bolnavii cu coronavirus

Informația că medicii de la Spitalul Județean din Baia Mare trag la sorți cine să-i îngrijească pe bolnavii cu coronavirus a fost publicată de hotnews.ro, care citează surse medicale din interiorul spitalului.

Managerul interimar al spitalului, medicul Vasile Pop, a admis că situația este una delicată, dar consideră că niciun cadru medical nu poate refuza să îngrijească bolnavi, inclusiv infectați cu coronavirus.

Vasile Pop spune că, inițial, Spitalul Județean din Baia Mare ar fi trebuit să fie spital de suport pentru coronavirus, în cazul în care capacitatea Spitalului de Boli Infecțioase din oraș va fi depășită. Ulterior, s-a luat decizia ca Spitalul de Pneumoftiziologie din oraș să fie spital de suport pentru coronavirus, dar cei de la Județean au fost nevoiți să delege medici de diverse specialități, inclusiv personal medical de sală de operație.

”Sunt convins că mulți ar vrea să stea acasă și să se uite la televizor”

”La Spitalul de Pneumoftiziologie nu există chirurgie generală, ortopedie, neurologie și alte specialități. Noi trebuie să oferim suportul cu medici de specialitate. Ni s-au făcut propuneri de către medicii șefi de secție din spitalul nostru. În funcție de necesar, în momentul în care va fi nevoie, colegii noști vor participa la examinarea și tratamentul acestor pacienți. Deocamdată nu ni s-a solicitat”, a declarat Pop.

”Unora dintre colegi nu le-a surâs ideea de a fi delegați să îngrijească pacienți cu coronavirus la Spitalul de Pneumoftiziologie, dar sunt și mulți colegi care au solicitat să fie în prima linie”, a continuat managerul interimar de la Spitalul Județean.

”Noi trebuie să luăm lucrurile așa cum sunt și să facem ceea ce trebuie în această situație. Sunt convins că mulți ar vrea, în situația asta, să stea acasă și să se uite la televizor. Nu putem. Noi trebuie să asigurăm asistența medicală bolnavilor, celor care sunt în nevoie, în suferință. Ăsta este rolul nostru, de aceea ne-am făcut doctori, să fim alături de beteag. Restul, nemuțumiri, frustrări… știți mai bine decât mine”, a explicat Vasile Pop.

”Nimeni nu poate refuza. Cum să refuzi? Este situație de urgență. Am spus dimineață, la o întâlnire cu domnii colegi: cei care ați făcut armata știți ce înseamnă stare de război. Suntem în stare de război cu o boală păcătoasă. Trebuie să fim toți solidari, să ne ajutăm unul pe altul. Dar, din nefericire, există un mare grad de dezbinare, în sensul că fiecare zice: du-te tu în față și lasă-mă pe mine să stau la coadă. Credeți că este o situație normală?”, a încheiat managerul.

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat vineri, 27 martie 2020, arăta că România are în acest moment 1.292 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 26 de persoane decedate și 115 vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×