Medic cu diplomă falsă, în Spitalul de Urgență Ilfov, la Secția de Ginecologie

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
12/02/2019, 11:27
Medic cu diplomă falsă, în Spitalul de Urgență Ilfov, la Secția de Ginecologie GALERIE FOTO
Medic cu diplomă falsă, în Spitalul de Urgență Ilfov, de 10 ani la Secția de Ginecologie

Rețeaua de doctori falși se extinde și în unitațile spitalicești publice. Mai exact, este vorba despre un medic din Spitalul de Urgență Ilfov care lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie. Făcând o paralelă între cazul care a șocat România, cel al italianului Matteo Politi, și doctorul Raluca Daniela Bîrsan, cea din urmă nu are nici măcar parafă de la DPS.

Conform libertatea.ro, femeia, în vârstă de 30 de ani, are o diplomă falsificată, pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără ștampilă și aviz de la Colegiul Medicilor. Cu toate acestea, medicul este protejat de conducerea spitalului, lucrând chiar de un deceniu cu pacienții.

Medic cu diplomă falsă, în Spitalul de Urgență Ilfov, de 10 ani la Secția de Ginecologie

Femeia era cunoscută de bolnavi și medici drept rezidentă, iar surse din spitalul în care își desfășoară activitatea susțin că nu are nici măcar Bacalaureatul, deși doctorul pretinde că a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie în 2013.

Medic cu diplomă falsă, în Spitalul de Urgență Ilfov, la Secția de Ginecologie
Comparativ cu ilatianul Matteo Politi, Raluca Bîrsan nu are nici măcar parafă de la DPS

„Raluca Daniela Bîrsan se comportă ca un medic, se prezintă pacienţilor ca un medic, face gărzi, câteodată singură chiar, fără doctorul Dragu, cea care a fost până de curând şef de secţie la Ginecologie”, a povestit una dintre asistentele din spitalul public.

Medic cu diplomă falsă, în Spitalul de Urgență Ilfov, la Secția de Ginecologie
Doctorul pretinde că a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie în 2013

Am făcut verificări la absolvenţi începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani, şi până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră”, a spus decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF Carol Davila, Cătălin Cîrstoiu. Simțindu-se „pus la zid” de multiplele întrebări ale jurnaliștilor, managerul Spitalului Ilfov Aghin Vasile Ciobotaru a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a aruncat vina pe „șefii de secție” și a rezolvat situația rapid dând afară reporterii din spitalul cu trei oameni de ordine.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×