Medeea Marinescu, amintiri despre filmul care a făcut-o celebră, „Maria Mirabela”: „Erau sute de copii”

Ana Chivu   
în Stiri mondene
18/03/2019, 21:12
Medeea Marinescu, amintiri despre filmul care a făcut-o celebră, „Maria Mirabela”: „Erau sute de copii” GALERIE FOTO
Medeea Marinescu, povești despre rolul din Maria Mirabela!

Medeea Marinescu și-a amintit cu drag de filmul Maria Mirabela, în care a debutat și care a făcut-o să vadă domeniul în care și acum activează cu alți ochi. Aceasta a povestit cu lux de amănunte de momentul audițiilor. „Eu am dat probe la Maria Mirabela, anunțate la ziar, care au adunat erau sute de copii, timp de câteva zile, la Buftea. Tata nu a avut niciodată o relație de prietenie cu Gopo, chiar dacă fusese cameraman la nenumărate producții cinematografice românești.”

Medeea Marinescu, despre povestea din spatele Mariei Mirabela

Actrița care a debutat în filmul care a și făcut-o cunoscută imediat, Maria Mirabela, a povestit toată perioada de atunci și despre cum a reușit să facă furori cu personajul îndrăgit și acum. Amintim că filmul a fost regizat de Ion Popescu-Gopo în anul 1981.„Mai mult, fratele lui Gopo era operator, deci avea aceeași meseria ca și tata, iar Gopo lucra cu fratele lui. Avantajul meu era că am trăit în lumea aia, am copilărit pe platourile de filmare, eram dezinvoltă”, a declarat Medea Marinescu.

Cred că Gopo ne-a ochit de atunci și ne-a rechemat. Și știu că i-a zis mamei să mă aducă îmbrăcată chiar cu hainele cu care venisem, inclusiv pălăriuța roșie cu căptușeală ecosez. Ca în Maria Mirabela. Ce știu sigur este că Gopo m-a iubit foarte mult. Era un om foarte cald, se juca cu noi, ne lua în brațe, vorbeam foarte mult.”

Medeea Marinescu, despre rolul din Maria Mirabel
Medeea Marinescu, despre rolul din Maria Mirabel

Maria Mirabela, rol de debut pentru Medeea

„Un copil simte când este iubit. Am un desen de la el, pe care mi-a scris: „Mirabelei, celei dulci, cu dragoste de la un admirator”. M-a iubit foarte mult. M-a sunat și cu puțin timp înainte de a pleca dintre noi, la o vizionare cu Maria Mirabela în Tranzistoria, dar eu eram deja preocupată de pian, aveam concerte și nu m-am putut duce”, a mai povestit Medeea Marinescu. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×