Maternitatea Odobescu din Timișoara a intrat în carantină! Cinci asistente, confirmate cu coronavirus. Anunțul primarului Nicolae Robu

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 22:16
Maternitatea Odobescu din Timișoara a intrat în carantină! Cinci asistente, confirmate cu coronavirus. Anunțul primarului Nicolae Robu
Cinci asistente de la maternitatea Odobescu din Timișoara au fost depistate cu coronavirus. Spitalul, plasat în carantină. Sursa foto: tion.ro

Coronavirusul continuă să facă noi victime și la Timișoara, nu mai puțin de cinci asistente de la maternitatea Odobescu fiind testate pozitiv în cursul zilei de marți, 31 martie. În această situație, unitatea medicală a fost plasată oficial în carantină, ceea ce înseamnă că nimeni nu va mai putea intra sau ieși din spital.

Maternitatea Odobescu din Timișoara intră în carantină. Anunțul primarului Nicolae Robu

Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Nicolae Robu, care a adăugat că toate cele 90 de cadre medicale aflate în maternitate vor fi supuse testelor pentru COVID-19. Potrivit edilului, cel mai probabil, persoanele infectate nu au contractat boala din interiorul unității medicale, fiind vorba despre o transmitere comunitară.

Se pare că virusul a fost contactat în comunitate, nicidecum în spital. Acum vom testa întregul personal. Aproape 90 de persoane vor fi testate chiar în această noapte și se vor lua toate măsurile, așa cum sunt procedurile instituite.

Nu cred că vor fi testați și pacienții, că nu au fost în contact, acolo sunt copii. Situația este extrem de delicată. Vor fi testați și copiii, dar în primul rând corpul medical va fi testat”, a declarat Nicolae Robu la Digi 24.

Primarul Timișoarei anunță că nu poate respecta prevederile Ordonanței Militare 4

Totodată, edilul a precizat că îi va fi aproape imposibil să respecte prevederile noii Ordonanțe Militare anunțate de ministrul de Interne Marcel Vela. Este vorba în special despre obligativitatea municipalităților de a curăța și dezinfecta scările blocului, dar și de a monta dozatoare cu dezinfectant.

Noi avem o sarcină şi o respectăm, însă e foarte greu, e foarte greu să o punem în practică în timp util pentru că nu avem de unde să achiziţionăm cantităţile acestea mari de dezinfectant peste noapte. E o dificultate.

Sigur că cei care au dat această ordonanţă avut în vedere. Nu s-a spus în data de, intră în vigoare din data d şi trebuie făcută dezinfecţia periodic, au fost realişti, au ştiut că nu va fi o treabă uşoară (n.r. obligațiile intră în vigoare la 31 martie).

Pentru binele tuturor îi rog pe stimaţii timişoreni să se ocupe fiecare de casa proprie şi sigur, noi venim cu tot cu ajutorul pe care-l putem da, în condiţiile în care suntem, deloc uşoare. E vorba de insuficienţa fondurilor.

Acum, ai bani şi nu poţi cumpăra ce trebuie. Toată planeta vrea să cumpere aceleaşi lucruri. Cererea a crescut fantastic. Flacoane, dezinfectant, care a costat x lei, acum costă 5x lei, s-au scumpit de câteva ori… inclusiv de cinci ori unele lucruri”, a mai spus Nicolae Robu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×