Măsuri speciale în școli și spitale, după decesele de gripă. Ce se întâmplă de luni

Se iau măsuri speciale în școli și spitale, după ce numărul deceselor de gripă înregistrate în sezonul rece în România a ajuns la 19. Numai ieri și-au pierdut viața șapte persoane, toate nevaccinate. Ministrul Sănătății a anunțat că a trimis dispoziții către școlile și spitalele din întreaga țară, pe care profesorii și medicii trebuie să le respecte cu tristețe pentru a preveni răspândirea gripei.

Sorina Pintea a recunoscut că situația provocată de gripă în ultimele zile este una extrem de gravă. „Situația este foarte gravă în acest moment, numărul cazurilor confirmate a depășit cazurile estimate. Da, situația este gravă în acest moment, am avut o discuție cu specialiștii și am trimis în teritoriu o circulară cu măsurile”, este anunțul făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, după ce 19 persoane și-au pierdut viața, răpuse de gripă.

Profesorii și medicii au primit dispoziții clare din partea ministrului Sănătății

Se iau măsuri speciale în școli și spitale, după decesele de gripă

Profesorii au fost atenționați să semnaleze orice caz de gripă și să îi trimită acasă pe copiii bolnavi, pentru ca boala să nu se răspândească printre cei sănătoși, în timp ce spitalele și-au redus programul de vizite. „Dacă un pacient este internat cu mama, nu trebuie să vină tot restul familiei să îl viziteze şi în special copii minori, pentru că nu vrem să ne trezim în situaţia în care ne intră copii sănătoşi la vizită şi pleacă copii bolnavi”, a declarat Liviu Muntean, director medical al Spitalului de Pediatrie Brașov, unde programul de vizite a fost redus de la patru la două ore.

Ministrul Sănătății insistă că populația trebuie să se vaccineze împotriva gripei, însă mulți sunt sceptici după campaniile anti-imunizare din ultimii ani. „Vedem cât de importantă este vaccinarea pentru care luptăm cu toţii. Iar acea campanie de anul trecut antivaccinare din fericire nu a avut succes”, a declarat Marian Rasaliu, prefectul judeţului Braşov.