Mașinile care poluează, interzise în București! Legea va intra în vigoare în luna martie 2019

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
14/11/2018, 18:23
Mașinile care poluează, interzise în București! Legea va intra în vigoare în luna martie 2019
Automobilele care poluează vor fi interzise din 2019!

Mașinile care poluează vor fi interzise în București! Legea intră în vigoare din luna martie, anul 2019! Românii vor o țară ca-n afară, iar, mai marii țării au luat deja măsuri în ceea ce privește poluarea. De curând, a fost inițiat un proiect de hotărâre potrivit căruia se interzice circulația  automobilelor, în București, care se încadrează în clasa de poluare 1 și 2 ori care nu sunt încadrate în nicio clasă de puluare. Mai mult, în proiectul inițiat de Lucian Iliescu(PMP) se mai arată că, o dată ce vom intra în 2022, circulația autovehiculelor poluante va fi interzisă în toată Capitala, necontând dacă acestea sunt ori ba înmatriculate în București. De altfel, din 2022, nu va fi permisă nici circulația automobilelor Euro 3 și Euro 4 prin centrul Capitalei, interdicție care va acoperi întreg teritoriul Bucureștiului în anul 2025.

Cine sunt cei care vor face parte din categoria ”excepție de la regulă”? Restrângerea se pare că se oprește la mașinile care sunt îndreptățite să folosească semnale speciale de avertizare luminoase, autovehiculele utilizate pentru transportul în comun, ambulanțelor, mașinile care transportă alimente, cele care îndeplinesc sarcini publice ori cele de transport vehicule care au girofaruri galbene. În acest segment mai intră și automobilele diplomaților, cele militare și cele cu care se transportă persoane cu handicap locomotor.

Mașinile care poluează vor fi interzise în București din luna martie 2019! ”Dacă nu facem nimic, o să ne sufocăm”

masinile care polueaza vor fi interzise in bucuresti din luna martie 2019
Proiectul de hotărâre interzice circulația, în Capitală, a mașinilor care se încadrează în clasa de poluare 1 și 2 ori care nu sunt încadrate în nicio clasă de puluare

Potrivit propunerii, neconformarea conducătorilor auto la aceasta, va fi sancționată cu o amendă cuprinsă între 500 și 2.000 de lei. Conform adevărul.ro, consilierul municipal, fondatorul acestui proiect, a declarat că ideea a pornit de la o premisă ”Dacă nu facem nimic în privința poluării o să ajungem să ne sufocăm”. De altfel, din 2019 ar putea fi inclusă o nouă taxă la ITP special pentru protejarea mediului. Aceasta are în prim-plan îndepărtarea problemei pe care o are România: multe mașini vechi care fac aerul nerespirabil.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×