Mărturia cutremurătoare a unui britanic depistat cu coronavirus: ”Nu doresc această boală nici pentru dușmanii mei”. VIDEO

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 13:09
Mărturia cutremurătoare a unui britanic depistat cu coronavirus: ”Nu doresc această boală nici pentru dușmanii mei”. VIDEO
Un britanic depistat cu coronavirus a ținut să împartă lumii întregi durerea pe care o provoacă această boală și a înregistrat un video în care face mărturii cu adevărat șocante

Un britanic depistat cu coronavirus a ținut să împartă lumii întregi durerea pe care o provoacă această boală și a înregistrat un video în care face mărturii cu adevărat șocante.

Mărturia cutremurătoare a unui britanic depistat cu coronavirus

Publicația The Guardian a publicat mărturia pacientului britanic infectat cu coronavirus. Andy Hardwick, în vârstă de 51 de ani, a făcut un video în care a ținut să împărtășească durerea pe care o provoacă COVID-19.

Andy Hardwick, care merge de trei ori pe săptămână la sală și care nu suferă decât de un ușor astm, apare ca un om devastat în video și abia reușește să-și âină capul drept în timp ce își spune povestea.

”Mă doare coloana vertebrală, mă doare spatele și gâtul. Nu vreau să vorbesc, nu vreau să ridic capul de pe pernă și mă doare tot corpul când respir. Durerea vine în valuri. Acest lucru doare cu adevărat, nu i-aș dori nici dușmanului meu”, a spus bărbatul.

”Crezi că ești invincibil, dar acestui virus nu-i pasă dacă ești tânăr sau bătrân”

În timpul filmării, Andy Hardwick se luptă să-și țină ochii deschiși și vorbește extrem de greu oprindu-se de mai multe ori pentru a-și trage răsuflarea. Videoclipul a devenit imediat viral pe rețelele de socializare și a avut peste 37.000 de distribuiri, iar mulți prieteni ai britanicului au spus că bărbatul este de nerecunoscut.

Hardwick, tată a doi copii, a declarat că boala a început cu o ”tuse foarte uscată” care i-a dat dureri în gât. ”La început vă simțiți în general înfundați și apoi veți vedea că plămânii se vor înăspri”, a descris el.

”Inițial nu am avut febră așa că m-am dus la culcare, dar după câteva ore m-am trezit cu temperatură și incapabil să respir corect. Eram transpirat, înfundat și îmi era foarte frig. În plus, îmi era foarte sete”, a mai povestit britanicul.

”Dacă tușești este extrem de dureros, iar dacă îți vine să râzi te sfătuiesc să nu o faci. Durerea te va săgeta. Crezi că ești invincibil, dar acestui virus nu-i pasă dacă ești tânăr sau bătrân”, a mai spus bărbatul, în timp ce soția lui menționează că starea soțului ei este mult îmbunătățită.

În acest moment, în Marea Britanie sunt 9.642 cazuri confirmate cu coronavirus și 467 de persoane decedate, dar bilanțul tinde să capete proporții pe zi ce trece. Din totalul bolnavilor, un număr de 140 de pacienți au fost vindecați.

Autorităţile sanitare din Marea Britanie se aşteaptă la explozia numărului de cazuri de coronavirus începând de la jumătatea lunii aprilie. Astfel, inginerii din UK ar putea fi obligaţi de către autorităţi să construiască ventilatoare mecanice cu ajutorul cărora pacienţii în stare gravă vor putea fi menţinuţi în viaţă. Autorităţile sanitare vor ca aceştia să construiască încă 4000 de ventilatoare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×