Marga Barbu ar fi împlinit pe 24 februarie, 90 de ani! Mulți cred că s-a iubit cu Florin Piersic

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
23/02/2019, 14:40
Marga Barbu ar fi împlinit pe 24 februarie, 90 de ani! Mulți cred că s-a iubit cu Florin Piersic GALERIE FOTO
Magda Barbu ar fi împlinit 90 de ani pe 24 februarie

Magda Barbu, denumită și amazoana filmului românesc după ce timp de trei decenii a jucat în filmele cu haiduci și cu Mărgelatu, ar fi împlinit pe 24 februarie 90 de ani. Marea comoară a filmului românesc ne-a părăsit acum zece ani, însă a lăsat în urmă o serie de filme haiducești.

Vreme de trei decenii, Magda Barbu a fost de șase ori Ania, de șase ori Agatha, de două ori Zulnia. În total, de la 30 de ani, la 60 de ani, Magda Barbu a călărit armăsari alături de Saptecai și Mărgelatu. Pe numele său Margareta-Yvonne Butuc, a fost o fetiță sfioasă care visa să devină balerină, însă destinul ei a fost altul.

Magda Barbu ar fi împlinit 90 de ani, pe 24 februarie, de Dragobete

Aceasta a devenit Marga Barbu, o mare actriță, iubită de bărbați celebri. Una dintre bogățiile României s-a născut în data de 24 februarie 1929, la Ocna Șugatag, în Maramureș. Tatăl ei era directorul salinelor din localitate, iar mama fusese balerină cu studii la Viena. „Singura mea explozie de exuberanță a fost la 4 ani. Atunci am făcut senzație la o serbare citind cuplete pentru reclame. În copilărie mă jucam tot timpul de-a farmacista, dar toți cei din jur erau încântați să mă vadă imitându-i perfect pe musafiri„, povestea Marga Barbu într-un interviu.

Marga Barbu ar fi împlinit pe 24 februarie, 90 de ani! Mulți cred că s-a iubit cu Florin Piersic
Vreme de trei decenii, Magda Barbu a fost de șase ori Ania, de șase ori Agatha, de două ori Zulnia

Mai târziu, s-a mutat la București. Prima sa iubire a fost dansul și ar fi făcut orice să împartă aceeași pasiune cu mama sa. Ulterior, medicii i-au descoperit probleme la inimă, așa că s-a înscris la Facultatea de Filosofie și la Teatru. A absolvit Insititutul de Teatru din București în 1950, iar din anul 1952 și până la pensionare, a fost actriță la Teatrul Nottara. După 1990, nu a mai jucat în niciun film din cauza vârstei și a problemelor de sănătate.

Marga Barbu ar fi împlinit pe 24 februarie, 90 de ani! Mulți cred că s-a iubit cu Florin Piersic
Margareta-Yvonne Butuc, a fost o fetiță sfioasă care visa să devină balerină, însă destinul ei a fost altul

Actrița a fost căsătorită cu Eugen Barbu timp de 33 de ani, până în 1993, când acesta a decedat. Magda Barbu nu-și dorea să se mai căsătorească, însă, forțată de împrejurări, s-a cununat civil. Eugen Barbu nu și-a dorit copii pentru că nu-i plăceau.

Marga Barbu ar fi împlinit pe 24 februarie, 90 de ani! Mulți cred că s-a iubit cu Florin Piersic
Mulți cred că s-a iubit cu Florin Piersic

Cu toate acestea, spre 40 de ani, actrița a rămas însărcinată. În timpul unor filmări la Buftea, după ce s-a urcat pe un cal nărăvaș care a scuturat-o puternic, a pierdut sarcina în cinci luni. „Cine știe ce ar fi fost și cum ni s-ar fi schimbat viața dacă aș fi născut-o? Poate nu era un copil reușit sau poate ar fi fost lumina ochilor noștri. Cine poate ști?”, a spus Magda Barbu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×