Marea Britanie rămâne în UE? Anunțul făcut de ministrul de Externe de la Londra

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
11/01/2019, 19:14
Marea Britanie rămâne în UE? Anunțul făcut de ministrul de Externe de la Londra GALERIE FOTO
Marea Britanie ar putea rămâne în Uniunea Europeană

După ce au votat pentru ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, britanicii s-au sucit! Marea Britanie ar putea rămâne în Uniunea Europeană, însă numai dacă Parlamentul va respinge planul premierului Theresa May privind Brexitul, este anunțul făcut de ministrul de Externe de la Londra, Jeremy Hunt, care avertizează că politicienii ar avea de suferit în relația cu alegătorii, iar imaginea țări ar fi afectată pe plan extern.

„Dacă noi, clasa politică, nu vom livra Brexitul, acest lucru ar fi o încălcare fundamentală a încrederii între oameni şi politicieni şi cred că ar fi ceva ce am regreta timp de multe generaţii. Dacă acest acord este respins, într-un final s-ar putea să nu ajungem la un alt tip de Brexit, ci la o paralizie a Brexitului. Iar acest lucru ar putea duce la anularea Brexitului”, a declarat Jeremy Hunt.

Britanicii s-au sucit și vor să rămână în UE
Britanicii s-au sucit și vor să rămână în UE

Marea Britanie ar putea rămâne în Uniunea Europeană

Ministrul de Externe de la Londra susține că există o singură problemă care a dus la această situație: soluția de rezervă cu privire la Irlanda de Nord, care prevede rămânerea Marii Britanii în uniunea vamală a UE pe o perioadă nedeterminată pentru a se evita trasarea unei granițe fixe cu Irlanda. Hunt a propus ca Marea Britanie să primească asigurări oficiale din partea UE că soluția va fi doar temporară. Totodată, Amber Rudd, Secretar de Stat pentru Piaţa Muncii şi Pensii, a declarat că Marea Britanie nu ar trebui să părăsească UE fără un acord și a refuzat să precizeze dacă va mai rămâne în guvern în situația unui Brexit fără acord.

Urmează a treia zi de dezbateri în Parlamentul Britanic pe tema Brexitului, votul final urmând să fie dat pe 15 ianuarie. Ședința va fi deschisă de ministrul de Interne, Sajid Javid, iar în cadrul ei va fi dezbătută și problema privind migrația. După câte se pare, mulți britanici s-au răzgândit acum și vor ca Marea Britanie să rămână în UE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×