Marcel Ciolacu, liderul PSD, despre propunerea de premier: Este posibil ca PSD să nu meargă la votul pe învestirea unui nou guvern. Alegerile anticipate sunt o prostie

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 20:24
Marcel Ciolacu, liderul PSD, despre propunerea de premier: Este posibil ca PSD să nu meargă la votul pe învestirea unui nou guvern. Alegerile anticipate sunt o prostie
Marcel Ciolacu, liderul PSD, despre propunerea de premier: Este posibil ca PSD să nu meargă la votul pe învestirea unui nou guvern. Alegerile anticipate sunt o prostie. Sursa foto: Hepta

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că este posibil ca partidul său să nu meargă în plen pentru votul de învestire a noului guvern, iar ideea alegerilor anticipate i se pare „o prostie”, informează Mediafax.

Marcel Ciolacu nu are de gând să voteze un nou Guvern Orban

Liderul social democraților a declarat, într-o emisiune în direct la Mediafax, că nu are de gând să voteze un nou Guvern Orban și că recomandă ca nici colegii săi din Parlament să nu facă acest lucru.

„Eu nu voi vota vreodată Guvernul Orban şi voi face această recomandare şi în partid. Voi respecta orice decizie a CCR”, a declarat Marcel Ciolacu pentru Mediafax.

Președintele interimar al Partidului Social Democrat a mai spus că ideea de alegeri anticipate nu-și are rostul, ținând cont că oricum peste câteva luni vor avea loc alegeri parlamentare.

„Alegerile anticipate sunt o prostie când avem peste câteva luni alegerile la termen. Miza este ca guvernul să fie instalat înainte de data de 1 septembrie când trebuie crescute pensiile”, a mai spus Ciolacu la Mediafax.

Parlamentarii PSD ar putea lipsi de la vot

Întrucât propunerea de premier a fost Ludovic Orban, șef la Guvernului demis miercuri prin moțiune de cenzură, liderul PSD a declarat că ia în calcul ca parlamentarii social democrați să nu meargă în Parlament în momentul votului de învestire a noului Guvern.

„E un moment în care trebuie o decizie politică, dacă participăm la acel vot sau nu. Avem şi această posibilitate, că PSD să nu meargă în plen, mai puţin eu, fiind preşedintele Camerei trebuie să particip”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Președintele interimar al PSD a adăugat că intenționează să discute şi cu UDMR şi cu ALDE în acest sens, adăugând că Iohannis a venit cu o propunere de premier care nu este susţinută de nimeni, nici măcar de Partidul Național Liberal.

Marcel Ciolacu a declarat totodată că nominalizarea lui Orban pentru funcția de premier nu a fost o surpriză pentru nimeni, dar că intenționează să aibă o discuție cu social-democrații pentru a pune la punct o sesizare la CCR.

„Mă aşteptam la această decizie. Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită. Presupun că îşi va şi asuma costurile acesteia. Noi ne vom strânge luni la partid şi vom face strategia pentru perioada următoare. Mâine mă văd cu juriştii partidului, apoi voi face o sesizare la CCR”, a mai spus Ciolacu la Mediafax.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×