Marcel Ciolacu, despre candidatura sa la președinția PSD: „Voi anunța după BPN”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 20:48
Marcel Ciolacu, despre candidatura sa la președinția PSD: „Voi anunța după BPN”
Marcel Ciolacu nu a decis încă dacă va candida pentru șefia PSD. Sursa foto: hepta.ro

Chiar dacă multe voci dădeau ca sigură candidatura sa pentru conducerea Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu a evitat să ofere un răspuns concret pe marginea acestui subiect. În cadrul conferinței de presă susținute la Satu Mare, președintele interimar al formațiunii politice a precizat că decizia finală va fi luată la finalul Biroului Politic Național, a cărui reunire este programată luni, 24 februarie.

Marcel Ciolacu anunță luni dacă intră în cursa pentru președinția PSD

Voi anunța luni, după Biroul Permanent Național”, a fost răspunsul scurt oferit de Ciolacu în momentul în care s-a pus problema eventualei sale candidaturi. Cât despre alianțele pentru alegerile locale care se apropie cu pași repezi, acestea vor rămâne la latidudinea organizațiilor județene ale PSD.

Noi avem o decizie a Comitetului executiv în care organizațiile județene hotărăsc alianțe. Eu vreau să avem cele mai bune alianțe, necesare pentru a alege cetățenii cei mai buni candidați”, a precizat liderul interimar al social-democraților.

PSD Satu Mare nu și-a stabilit președintele. Reacția lui Marcel Ciolacu: „Era un moment de tensiune şi eu nu am putut să legitimez astfel de alegeri”

Până la stabilirea celui care va prelua frâiele întregii formațiuni politice, PSD va trebui să numească un nou președinte al filialei județene de la Satu Mare, iar situația este „tensionată”, după cum afirmă Marcel Ciolacu. În urma alegerilor din 7 februarie, cei doi candidați, Gabriel Leş şi Radu Cristescu, au obţinut câte 45 de voturi, fiind, practic, la egalitate.

Deși disputa trebuie să se tranșeze în cursul zilei de astăzi, liderul interimar al partidului a anunțat că nu poate legitima alegerile de la Satu Mare, pe motiv că „era un moment de tensiune în care lumea se contesta”. În aceste condiții, situația filialei județene va fi dezbătută în cadrul Comitetului Executiv al formațiunii politice.

PSD e un partid viu şi eu respect acest lucru. Am avut o întâlnire cu colegii mei de la Satu Mare într-un for mai larg, pe urmă am avut o întâlnire doar cu domnii primari şi cu doamnele primari şi am aflat, cum se spune, la firul ierbii, ce se întâmplă în organizaţia Satu Mare.

Săptămâna viitoare o să prezint această situaţie în Comitetul Executiv sau în Biroul Permanent Naţional, unde împreună cu colegii mei o să cântărim şi o să luăm anumite decizii într-un timp cât mai scurt, să fim pregătiţi de alegeri, să convingem cei mai buni candidaţi să vină alături de PSD şi, nu în ultimul rând, înainte de alegeri să avem o conferinţă unde va fi aleasă o conducere îndreptăţită să răspundă de scorul partidului pentru aceste alegeri.

Era un moment de tensiune în care lumea se contesta şi eu nu am putut să legitimez astfel de alegeri. Cred că PSD are capacitatea să organizeze nişte alegeri corecte şi necontestate şi doresc să găsesc calea să se ajungă la aşa ceva, şi o voi găsi.

Concret, presupun că va fi o decizie a Biroului Permanent Naţional sau a CEX-ului, se va stabili dacă fosta conferinţă s-a anulat, numim un nou interimat, dacă va fi o conducere bicefală, sunt foarte multe variante venite în primul rând de la primari. O să le cântărim pe fiecare în parte şi sper să luăm cea mai bună decizie. Idealul este să fie o conferinţă de alegeri cu o conducere aleasă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×