Marcel Ciolacu a anunțat că va ataca la CCR desemnarea lui Ludovic Orban

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 18:06
Marcel Ciolacu a anunțat că va ataca la CCR desemnarea lui Ludovic Orban
Marcel Ciolacu a anunțat că va depune o sesizare la CCR împotriva desemnării lui Ludovic Orban *foto: hepta.ro

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD și președintele Camerei Deputaților, a anunțat că programul audierii miniștrilor și programul votului noului cabinet vor fi stabilite marți în Birourile permanente reunite ale Parlamentului. De asemenea a anunțat că va depune la CCR o sesizare pe conflictul juridic privind desemnarea premierului, alături de președintele Senatului.

Când vor avea loc audierile din Parlament pentru miniștrii guvernului Orban 2

Marcel Ciolacu a declarat la finalul Comitetului Executiv al PSD că audierile miniștrilor vor avea loc miercuri:

„Miercuri, pe data de 19 (februarie – n.r.), vom avea un Comitet executiv (al PSD – n.r.) şi vom stabili strategia din ziua votului. Mâine (marţi – n.r.) va fi convocat Biroul permanent reunit şi se va face programul de audieri şi programul votului. Vom respecta litera legii, a Constituţiei şi Regulamentul plenurilor reunite cu privire la desemnarea primului ministru.

Chiar dacă este o mascaradă, noi ne menţinem consecvenţi şi vom respecta legea”, a mai spus președintele PSD, la Palatul Parlamentului.

Marcel Ciolacu a anunțat că va depune o sesizare la CCR pe conflict juridic

De asemenea, Marcel Ciolacu a anunțat că va depune la CCR o sesizare pe conflictul juridic de natură constituţională privind desemnarea premierului, alături de președintele Senatului.

„Am avut o şedinţă prelungită cu colegii din teritoriu, ne-am făcut strategia pentru această mascaradă cu propunerea prim-ministrului desemnat, prim-ministrul demis, nici noi nu ştim bine cum să ne adresăm domnului Orban în acest moment. Am stabilit depunerea sesizării de către preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului pe conflictul juridic de natură constituţională.

Vom aştepta răspunsul Curţii, chiar dacă nu stopează demersul. Nu este pentru prima oară când Guvernul Orban vine cu anumite invenţii. Măcar suntem datori românilor ca aceste lucruri să nu se mai întâmple în viitor”, a declarat Ciolacu, la finalul Comitetului Executiv al PSD, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Marcel Ciolacu a recunoscut că a răsfoit programul de guvernare „al Guvernului pe care nu îl va vota nimeni” și a spus că le cere liberalilor să nu mai plagieze programul lor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×