Mara, tânăra terorizată de fiul unor politicieni influenți din România

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
17/12/2018, 09:57
Mara, tânăra terorizată de fiul unor politicieni influenți din România
Mara, tânăra terorizată de fiul unor politicieni influenți din România

Fiul unor politicieni influenți de la noi a terorizat o fată timp de doi ani, iar cazul acesteia a ajuns în atenția presei după ce a fost mușamalizat de polițiști. „Oamenii de tipul acesta au impresia că lor li se permite orice. De regulă, copiii de bani gata au senzaţia că sunt de neatins”, delară Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Vlad Andrei, fiul unor politicini influenți, a reușit să terorizeze timp de doi ani de zile o fată care i-a fost colegă de facultate și iubită timp de trei săptămâni. „Mai bine precizezi aici că nu te-a ameninţat, nu te-a lovit şi nu ţi-a adresat injurii“, i s-a sugerat Marei (19) să declare la Poliție.

Terorizată de fiul unor politicieni influenți

Mara, tânăra terorizată de fiul unor politicieni influenți din România
Mara, tânăra terorizată de fiul unor politicieni influenți din România

Mara a mers la poliție să declare abuzul la care a fost supusă, dar polițiștii de serviciu i-au sugerat să plece capul și să își înghită acuzațiile. „Mai bine precizezi aici că nu te-a ameninţat, nu te-a lovit şi nu ţi-a adresat injurii“

Cazul Marei a fost mediatizat de jurnaliștii de la Casa Jurnalistului. Cazul fetei teorrizate amintește de Gheorghe Vlădan, angajat al Ministerului de Interne, care și-a împușcat soția , deși aceasta a mers la Poliție în repetate rânduri să ceară ajutorul autorităților deoarece se temea pentru viața sa.

Fapte, nu vorbe!

La fel ca și în cazul soției lui Vlădan, care până nu a murit împușcată nu a crezut-o nimeni! Mara l-a cunoscut pe fiul fostei membre USR Lavinia Andrei şi al lui Adrian Bădilă, fost subprefect al Capitalei, în urmă cu mai bine de doi ani. Cei doi erau colegi de facultate și au fost într-o relație timp de trei săptămâni. Ea avea 19 ani și el 20.  „Mi-ar plăcea să te arunci de la balcon“

Fata s-a despărțit de băiat, iar de aici a început calvarul tinerei. Vlad Andrei și-a început planul de răzbunare imediat. Acesta a început să posteze poze nud cu ea pe site-uri de socializare și pe pagini dedicate escortelor, dar și pe grupurile interne ale Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, unde învățau amândoi.

Doi ani sub teroare

Mara a mers atunci la Secția 8 de Poliție, însă a fost trimisă acasă pe motiv că responabilul cu plângerile nu era acolo atunci. După două zile s-a întors și a depus plângerea, iar de atunci a călcat pragul Secției 8  săptămânal. Vlad Andrei a continuat cu teroarea și o suna zilnic pe Mara. „Mi-ar plăcea să te arunci de la balcon. Aşa aş şti că eu am fost ultimul/Eşti o târfă demnă de milă/ Pentru mine, asta înseamnă trădare. Ai umblat cu mine de mână. Şi prietenii mei, şi lumea de lângă mine te-au văzut cu mine.

Şi pe mine nu mă scuipă nimeni/ Mă gândisem să fac chestii mult mai urâte, oricum. Mă gândeam că în ziua în care ai examen, să trimit pe cineva, nu eu, evident, să pună într-un wordpress numele tău, poze cu tine şi mărturisiri de-ale tale. Şi să pună pe fiecare măsuţă şi fiecare pupitru, o hârtie cu linkul la chestia aia, fiindcă la examen vin toţi. Umilinţă publică în cea mai reală formă, în care oamenii de pe lângă tine să intre pe chestia aia de faţă cu tine, să întoarcă toate privirile aşa spre tine/ Eu vreau să pedepsesc oameni. Dacă vreau să mă cac pe cineva, mă cac pe cineva/ Nu mi se întâmplă nimic, în p… mea, pot să fac orice, nu mi se întâmplă nimic“, câteva dintre ameninţările pe care le-a auzit Mara. Aceste discuţiile au fost înregistrate şi duse de tânără la Secţia 8.

 

Polițistul a vrut să-i schimbe declarația

Tânăra a mărturist că polițistul a vrut să-i schimbe declarația. „Mai bine precizezi aici că nu te-a ameninţat, nu te-a lovit şi nu ţi-a adresat injurii, da?“, i-a spus polițistul, care scria în locul acesteia. „Oamenii de tipul acesta au impresia că lor li se permite orice. De regulă, copiii de bani gata au senzaţia că sunt de neatins. Cam 80% din cei cu familii influente care au avut probleme cu legea au un comportament sfidător. Poliţistului îi este greu să îşi facă treaba bine în asemenea situaţii, pentru că există influenţe, se dau telefoane de sus. Dar trebuie să îţi continui activitatea în logica juridică şi a probelor“, a explicat, pentru „Adevărul“, Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

„Da, păi, e într-adevăr ceva foarte grav să îndemni pe cineva să se sinucidă, poate fi condamnat dacă se duce la bun sfârşit, dar presupun că n-ai intenţia asta, nu?“, povesteşte Mara că i-ar fi zis poliţiştii.  Agentul Ionuţ Asan, care se ocupă acum de acest caz, ar fi început să o sune extrem de des după ce s-ar fi întâlnit cu Vlad. Acesta ar fi amenințat-o că îi clasează dosarul dacă nu se prezintă la secție. Mara i-a spus că nu vrea să se întâlnească cu agresorul ei, dar  exact așa s-a întâmplat. „E posibil să-ţi pară rău pentru ce ţi-a propus el. Mai bine ia-i banii şi scapă de el. Eu asta te sfătuiesc ca poliţist, ca mediator“, ar fi spus poliţistul de la Secția 8.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×