Majorarea alocațiilor 2019: Cum au contribuit Liviu Dragnea și PSD la această măsură

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 09:39
Majorarea alocațiilor 2019: Cum au contribuit Liviu Dragnea și PSD la această măsură GALERIE FOTO
Majorarea alocațiilor în 2019 a fost propusă de PSD și anunțată, după o tragere la sorți, de Liviu Dragnea

Ministrul de Finanțe a declarat la Digi 24 că liberalii au venit cu o propunere de majorare a alocațiilor, însă care nu se putea aplica, fiind indicată greșit sursa de finanțare. Conform ministrului Eugen Teodorovici, în programul de guvernare exista această măsură: „La noi, prinzi ideea și vii să o promovezi înainte”, a declarat Teodorovici.

La PSD suntem învăţaţi să fim o echipă. În privinţa alocaţiilor, felul în care a fost propusă majorarea de către colegii liberali indica total greşit sursa de alocare. Au propus ceva ce nu se putea aplica. Dacă rămânea cum au propus, era inaplicabil.

Majorarea alocațiilor 2019. „Fără amendamentul lui Liviu Dragnea rămânea în aer această propunere„

Liviu Dragnea a venit cu acest amendament, în programul de guvernare există această măsură asumată. Cu ministrul muncii am discutat, mi-a trimis propuneri, simulări de alocaţii. La noi, prinzi ideea şi vii să o promovezi înainte. Fără amendamentul lui Liviu Dragnea rămânea în aer această propunere”, a adăugat ministrul de Finanțe.

Majorarea alocațiilor 2019: Cum au contribuit Liviu Dragnea și PSD la această măsură
Teodorovici a declarat la Digi 24 că liberalii au venit cu o propunere de majorare a alocațiilor

Mai mult, întrebat cine a scris amendamentul anunțat vineri seară, ministrul a spus că „a fost scris de echipa PSD-ministrul Muncii, ministrul Finanțelor. S-a tras la sorți ca Liviu Dragnea să vină să anunțe”.

Majorarea alocațiilor 2019: Cum au contribuit Liviu Dragnea și PSD la această măsură
Pentru a duce la capăt amendamentul de majorare a alocațiilor pentru copii este nevoie de modificarea Legii 61/1993

Alocațiile de stat pentru copii sunt vizate de Legea 61/1993, cu schimbările și completurile ulterioare. Pentru a duce la capăt amendamentul de majorare a alocațiilor pentru copii este nevoie de modificarea acestei legi deoarece Legea Bugetului stabilește bugetele instituțiilor. În primă fază, suma prevăzută în proiectul de buget pentru 2019, pentru plata alocațiilor, a fost de 4,05 miliarde lei. Însă, până la urmă, pentru mărirea alocațiilor este necesară, după adoptarea bugetului, modificarea Legii 61/1993, ce trebuie făcută de Guvern printr-un OUG.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×