Maia Morgenstern visa în copilărie să devină balerină. Actrița a avut parte de o educație strictă

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
13/02/2020, 10:36
Maia Morgenstern visa în copilărie să devină balerină. Actrița a avut parte de o educație strictă
Maia Morgenstern visa în copilărie să devină balerină sau taxatoare de bilete. Sursa foto: Instagram.com

Maia Morgenstern are o carieră artistică de succes, dar după 40 de ani pe scena teatrului a mărturisit că în copilărie și-ar fi dorit să urmeze un alt drum. Renumita actriță a povestit recent că atunci când era mică visa să urmeze un durm diferit față de cel de acum.

Actrița Maia Morgenstern și-a dorit în copilărie să fie balerină

Maia Morgenstern a mărturisit că în copilărie își dorea să devină balerină. Celebra actriță a povestit un episod de la vârsta de 4 ani când și-a distrus umbrela pentru a-și face o rochie de balerină. Ulterior, Maia a mai crescut și a vrut să devină taxatoare pentru că i se părea că aceasta are mulți bani.

„Am vrut să fiu balerină – la 4 ani am distrus umbrela – pe vremea aia se găseau greu – ca să-mi fac rochiță de balerină, apoi taxatoare de tramvai. Eram micuță, priveam de jos cum se dădeau monede din mână-n mână și se întorceau, tot așa, bilete de calători.

Mi se părea că taxatoarea avea cea mai mare autoritate pe lumea asta”, a povestit Maia Morgenstern într-un interviu deschis pentru libertatea.ro.

Maia Morgenstern a avut parte de o educație riguroasă

Directoarea Teatrului Evreiesc de Stat a dezvăluit și cum a decurs copilăria ei precizând că tatăl său era nemilos și ajungea să-i rupă paginile atunci când făcea cel puțin 3 greșeli. În schimb, Maia Morgenstern a fost foarte atașată de mama sa pe care a luat-o drept model în viață.

Maia recunoaște că datorită figurii materne a reușit să privească viață lucid și să aibă o gândire critică. Totodată, cântăreață de muzică idiș a mai adăugat că autoironia pe care a moștenit-o de la mama sa este cea care o protejează de răutățile care se petrec în jur.

„Complimente multe n-am primit pentru realizări. Forma lor de încurajare era alta .Tata era perfecționist, mă executa fără pic de milă, la trei greșeli îmi rupea pagina, o luam de la capăt.

Niciodata nu-mi spune că “e bine”, se presupunea că știu asta, că ai respect de sine și te cunoști suficient. În schimb mama, care mi-a fost model, avea un alt fel de a se raporta, de a discuta, de a comenta ceea ce fac, total opus. 

Probabil că în felul astă m-am învățat să mă uit cu luciditate până-n adânc, până-n străfunduri la ceea ce fac, am o gândire critică. Și autoironia, care mă protejează de judecăți răutăcioase”, a mai spus actrița, potrivit sursei menționate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×