Mai multe victime făcute de inundațiile din Spania și Franța. A plouat în câteva ore cât în tot anul – FOTO

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 09:16
Mai multe victime făcute de inundațiile din Spania și Franța. A plouat în câteva ore cât în tot anul – FOTO GALERIE FOTO
Inundațiile din Spania, de-a dreptul apocaliptice. Imagini din mai multe localități din Catalonia. Sursa foto: Telecinco

Inundațiile din Spania și Franța au făcut numeroase victime. În Catalonia, un bărbat a murit târât de șuvoaie chiar de ziua lui, iar în Franța mai multe persoane din orașele din sud au sunat la 112 aseară, confruntându-se cu furia naturii, cele mai multe fiind blocate pe șosele ori în locuri de la marginile localităților.

Inundațiile din Spania și Franța, zeci de victime și persoane dispărute

Cele mai catastrofale imagini după furtunile extrem de violente vin, însă, din Spania, acolo unde o persoană a murit și alte zeci au avut de suferit din cauza revărsării apelor. Cinci persoane sunt date dispărute, iar poliția face tot posibilul să le găsească. Inundațiile au afectat în special orașele și satele din Catalonia și nordul Spaniei, printre cele mai afectate fiind Tarragona, Barcelona și Lleida.

Printre cei dispăruți se numără și un șofer de TIR, care a fost văzut ultima oară în L’Espluga de Francol, o localitate aflată la altitudine mare în regiunea autonomă Catalonia, conform telecinco.es. Ceilalți doi dispăruți din cei identificați cu precizie sunt o mamă și băiatul ei care trăiau într-o casă prefabricată în localitatea Vilaverd din Tarragona, iar autoritățile cred că aceștia au fost luați de ape cu tot cu locuința improvizată. În Spania, ieri a plouat în câteva ore cât în tot anul. Acumulările de precipitații au ajuns la 180 de litru pe metru pătrat în unele zone unde nu plouase de mult.

inundațiile din spania și franța
Imagine din sudul Franței. Sursa foto: TVE

Insulele Baleare, aproape măturate de furia naturii. Vreme agresivă și în Pirineii Francezi

Vremea rea a făcut ravagii și în Insulele Baleare, în special în Ibiza, unde o tornadă a rănit trei persoane. Și în Franța vremea a fost apocaliptică. Aseară, meteorologii au emis coduri roșu și portocaliu de vreme rea pentru Pirineii Orientali și celelalte localități din sudul Hexagonului.

În Franța, vântul a suflat atât de puternic ieri după amiază încât a smuls zeci de copaci cu totul din rădăcină. De asemenea, din cauza căderilor bruște de temperatură și a ploilor abundente, mai multe persoane au fost nevoite să sune la serviciul 112. Vremea rea va continua și astăzi în cele două țări din vestul Europei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×