MAE, confirmare oficială: un român printre morții atacului armat din Germania. Mesaj al președintelui Klaus Iohannis

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/02/2020, 08:28
MAE, confirmare oficială: un român printre morții atacului armat din Germania. Mesaj al președintelui Klaus Iohannis GALERIE FOTO
Un român a fost ucis în atacul armat de la Hanau. Sursa foto - Andreas Arnold/dpa

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat în mod oficial: un român se află printre morții atacului armat din Germania produs în orașul Hanau. Tânărul are 22 de ani și este din județul Giurgiu, localitatea Singureni.

MAE, confirmare oficială: un român printre morții atacului armat din Germania

„În continuarea informațiilor referitoare la atacul armat din Hanau, Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații.

Mesaj al președintelui Klaus Iohannis

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

Mai mult de atât, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a asigurat că repatrierea va fi realizată prin fondul pentru situații de urgență.

Între timp, familia bărbatului a fost anunțată de autorități. Chiar primarul din Singureni a fost cel care a confirmat decesul și care a precizat că mașina acestuia a fost pur și simplu ciuruită de atacator.

Marian Pătuleanu, edilul comunei, spune că tânărul îi era nepot și se afla de 4-5 ani în Germania şi lucra cu acte în regulă.

De remarcat că inițial presa din Germania a anunțat că o femeie de 35 de ani, mamă a doi copii și însărcinată cu al treilea, ar fi cetățeanul român ucis de germanul care a luat arma și a început să tragă asupra unor baruri cu specific arab.

Potrivit publicației germane, familia victimei ar fi stat ore întregi lângă cordonul de poliție, așteptând să-i vadă trupul, însă agenții nu au permis accesul în locația în care a avut loc măcelul.

Și președintele Klaus Iohannis a transmis  condoleanţe familiei tânărului român care a murit în atentatul din Germania. ”Cu profundă tristeţe am aflat că în urma atacurilor violente de la Hanau, Germania, şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean român. Transmit condoleanţe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris Iohannis pe Twitter.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×