MAE, avertizare de călătorie în Grecia. Partea continentală a țării cât și insulele, lovite de o furtună de zăpadă fără precedent – Video

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 14:45
MAE, avertizare de călătorie în Grecia. Partea continentală a țării cât și insulele, lovite de o furtună de zăpadă fără precedent – Video
Avertizare de călătorie în Grecia din cauza ninosrilor puternice. Sursa foto: captură Youtube Weather Events

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie în Grecia. Atât partea continentală a țării cât și insulele au fost lovite de o furtună de zăpadă fără precedent.

Avertizare de călătorie în Grecia: furtuni de zăpadă pe continent și pe insule

Românii care se află în Grecia sau sunt pe cale să ajungă acolo trebuie să știe că nu sunt tocmai cele mai prietenoase condiții climatice, chiar dacă în mod normal pe insule nu e iarna cu care suntem noi obișnuiți.

Cum vremea e tot mai imprevizibilă peste tot pe planetă, și grecii au avut parte de un fenomen periculos. O  furtună de zăpadă a făcut ravagii pe insulele din Marea Egee perturbând traficul maritim până la închiderea acestuia.

Ninsori viscolite și vânt extrem de puternic până joi

Mai multe curse de feribot au fost anulate din cauza vântului care sufla cu 120 de kilometri la oră și, de asemenea, multe drumuri nu au putut fi practicabile din cauza ninsorii viscolite.

Furtuna de zăpadă a lovit insulele Ciclade, Dodecanese, Sporade, Rodos și Creta, se arată în comunicatul de presă al Ministerului român de Externe.

Ninsorile au fost atât de puternice încât au provocat întreruperi la rețelele de furnizare a energiei electrice de lângă Atena și de pe mai multe insule.

Vremea friguroasă și zăpezile vor continua să îi țină atenți pe oficiali greci până joi, zi din care vremea se va mai încălzi, potrivit estimărilor făcute de meteorologii eleni.

Astăzi se anunță precipitații mixte pentru nordul Greciei și capitala Atena, iar temperaturile vor fi undeva la 7 grade. De joi, acestea vor crește și vor fi normale pentru această perioadă din an, undeva la 11 grade în timpul zilei.

Pentru insula Creta precipitațiile sunt prevăzute pe tot parcursul zilelor de azi și mâine, iar de joi vremea se va încălzi, temperaturile ajungând la 13-14 grade Celsius. Informații despre fenomenele meteo din Grecia puteți găsi pe site-urile meteo din această țară, iar avertizările de călătorie sunt postate pe mae.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×