Lupta împotriva coronavirus, tot mai grea. Un medic chinez a murit, costumele de protecție sunt pe terminate, iar cadrele medicale poartă pamperși

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
25/01/2020, 17:07
Lupta împotriva coronavirus, tot mai grea. Un medic chinez a murit, costumele de protecție sunt pe terminate, iar cadrele medicale poartă pamperși
autoritățile române se gândesc serios să repatrieze pe cei 800 de cetățeni ai țării noastre care au reședința acolo, patru dintre ei chiar în Wuhan. Sursa foto: Hepta

China se află în mijlocul unei crize cauzate de coronavirus, după ce s-a aflat că spitalele din Wuhan sunt slab aprovizionate, iar personalul medical luptă non-stop pentru a ține în frâu infecția, informează Mediafax, citând CNN.

Haos în China din cauza noului tip de coronavirus

Mai multe cadre medicale au declarat pentru CNN că epuizarea i-a adus în pragul frustrării, cerând să nu le fie dezvăluită identitatea din cauză că ar putea avea de suferit pe fondul scurgerii de informații.

Cadrele medicale au descris condițiile inumane în care au ajuns să lucreze, încercând din răsputeri să țină noul tip de coronavirus sub control.

Medicii au mai spus că aproape au rămas fără costume de protecție, ochelari și măști, astfel că pericolul ca ei însuși să fie infectați este foarte ridicat pentru că intră în permanență în legătură cu persoanele purtătoare de coronavirus.

„Parcă am intra în luptă fără armură”, a declarat pentru CNN unul dintre medici. Mai mult, Liang Wudong, un medic chinez ce lucra într-unul dintre spitalele din Wuhan, a decedat din cauza agentului patogen.

Medicii au ajuns să poarte scutece

Un alt membru al personalului medical a relatat cum mai mulți colegi de-ai lui sunt nevoiți să recurgă la măsuri extreme cum ar fi purtarea pamperșilor, întrucât doar așa pot evita schimbarea costumelor de protecție, aflate pe terminate.

Angajații din spitale au ajuns să lucreze non-stop pentru a încerca să evite răspândirea epidemiei cauzate de noul tip de cornavirus, au mai declarat cadrele medicale, sub anonimat.

„Familia e cu siguranţă îngrijorată pentru mine, dar trebuie să lucrez”, a mai spus unul dintre membrii personalului medical, sperând în același timp că vor primi echipamente de siguranță și alte materiale de care au atâta nevoie.

Presa chineză face și ea apel la donații publice de materiale medicale, publicând încontinuu imagini din spitalele din Wuhan. Din cele prezentate de mass-media, rezervele pe care le mai au acum spitalele ar mai ajunge pentru următoarele trei sau patru zile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×