Luminițe de Crăciun 2018: Când se aprind ornamentele speciale din Capitală

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
27/11/2018, 14:32
Luminițe de Crăciun 2018: Când se aprind ornamentele speciale din Capitală
Luminițele de Crăciun 2018 vor fi instalate și aprinse curând. Primăria Capitalei se pregătește din zori pentru a aprinde luminițele de Crăciun pe 1 decembrie.

Luminițele de Crăciun 2018 vor fi instalate și aprinse curând. Primăria Capitalei se pregătește din zori pentru a aprinde luminițele de Crăciun pe 1 decembrie. Anul acesta este unul special, iar pe 1 decembrie vom sărbători Centenarul – adică 100 de ani de la Marea Unirea a românilor.

UPDATE: Reprezentanții Primăriei au anunțat oficial că tradiționalele lumini de Crăciun vor fi aprinse vineri, 30 noiembrie, la ora 19.00. Evenimentul va marca în același timp și deschiderea Târgului de Crăciun, potrivit Digi 24.

 

Luminițele de Crăciun vor fi aprinse în București în data de 30 noiembrie, odată cu inaugurarea Târgului de Crăciun
Luminițele de Crăciun vor fi aprinse în București în data de 30 noiembrie, odată cu inaugurarea Târgului de Crăciun

Luminițele de Crăciun 2018 vor fi aprinse vineri, pe 30 noiembrie

Străzile din Capitală vor fi iluminate cu zeci de mii de luminițe și ornamente, care vor da viață orașului în toată perioada Sărbătorilor de iarnă. Toate aceste ornamente speciale din Capitală vor costa peste 6 milioane de lei, potrivit unor documente în care Primăria Municipiului București a aprobat alocarea acestei sume pentru  iluminatul fetsiv Companiei Iluminat.

1918 marchează un moment unic în istoria României. Unirea Transilvaniei cu România reprezintă principalul eveniment și cea mai mare realizare a unui deziderat al locuitorilor granițelor vechii Dacii. Ziua Națională a României este un prilej nemaipomenit pentru Primăria Capitalei să monteze beculețele de Crăciun în centrul Capitalei. Deși nu există un comunicat oficial din partea PMB, oamenii speculează că luminile din oraș vor fi aprinse pe 1 decembrie.

Milioane de lei pentru ornamentele de Crăciun

Luminițele de Crăciun din București vor veni cu o factură destul de „groasă”. Primăria Capitalei a trimis deja un document prin care aprobă investiția de 6,1 milioane de lei pentru corpurile de iluminat fetiv. Compania Municipală Iluminat a primit bugetul total, iar banii vor fi cheltuiți pentru „perdele împodobire copaci, şiruri luminoase şi piese 3D”.

„Iluminatul festiv are un rol important în marcarea unor evenimente sau sărbători care nu poate fi neglijat din perspectiva creşterii performanţei sociale a serviciului”, potrivit documentului prin care Primăria Capitalei a aprobat această sumă. Documentul a fost semnat și de Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

În Piața Romană au apărut deja primele decorațiuni de Crăciun. Steluțe, fundițe și oameni de zăpadă sunt primele ornamnte instalate pentru acest Crăciun.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×