Ludovic Orban se autopropune prim-ministru: “De ce ar fi nevoie să căutăm un premier în afara partidului”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 21:31
Ludovic Orban se autopropune prim-ministru: “De ce ar fi nevoie să căutăm un premier în afara partidului” GALERIE FOTO
Ludovic Orban se autopropune pentru funcția de prim-ministru al României. Sursa foto: digi24.ro

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că el va fi propunerea de premier cu care liberalii vor merge mâine la Cotroceni, la consultările cu președintele Klaus Iohannis, după ce guvernul condus de Viorica Dăncilă a picat la moțiunea de cenzură.

Ludovic Orban se autopropune pentru funcția de prim-ministru al României

„PNL este partidul care a câștigat alegerile europarlamentare, e a doua forță politică și cel mai puternic partid de opoziție. Dacă vom fi chemați să constituim guvernul în jurul PNL, candidatul PNL sunt eu”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

„De ce ar fi nevoie să căutăm un premier în afara partidului? În toate democrațiile, partidele care formează guvernul au ca propunere de premier președintele partidului”, a adăugat el.

Ludovic Orban se autopropune pentru funcția de prim-ministru al României
Ludovic Orban se autopropune pentru funcția de prim-ministru al României. Sursa foto: cotidianul.ro

Parlamentarii au fost supuși unei presiuni cum nu s-a mai văzut în ultimii 30 de ani pentru a nu vota moțiunea de cenzură

Președintele PNL a mai spus că nu va susține nicio formulă de guvernare care să includă PSD. De asemenea, liberalul mai spune că numărul de voturi cu care a trecut moțiunea, 238, era „varianta pesimistă” și mai spune că parlamentarii au fost supuși unei presiuni cum nu s-a mai văzut în ultimii 30 de ani.

„Am traversat foarte multe moțiuni de cenzură, o asemenea presiune cum a fost asupra parlamentarilor PSD, PMP, ALDE, Pro România și asupra câtorva parlamentari PNL nu a existat niciodată în 30 de ani. Au fost dispuși la orice, de la amenințări la promisiuni, inclusiv la promisiuni în bani”, a mai spus Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×