Ludovic Orban, mesaj ferm despre cvorum! „Dacă nu îl vom avea la ședința de învestitură responsabilitatea este a PSD”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/02/2020, 14:22
Ludovic Orban, mesaj ferm despre cvorum! „Dacă nu îl vom avea la ședința de învestitură responsabilitatea este a PSD” GALERIE FOTO
Ludovic Orban aruncă vina în cârca PSD-ului dacă nu se asigură cvorum. Sursa foto - Tobias Hase/dpa

Prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban a oferit un mesaj ferm despre cvorum! Președintele liberalilor spune că în cazul în care nu va exista cvorum la şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul, responsabilitatea aparţine PSD, care „boicotează o procedură constituţională”.

Ludovic Orban, mesaj ferm despre cvorum!

„O să vedem ce se va întâmpla. Luni, dacă nu se adună cvorum, este vina PSD, pentru că PSD deţine 42% din Parlament şi înseamnă că boicotează o procedură constituţională.

Ca atare, responsabilitatea, în cazul în care nu va exista cvorum, este exclusiv a PSD”, a arătat Orban, într-o declaraţie acordată presei.

„Dacă nu îl vom avea la ședința de învestitură responsabilitatea este a PSD”

Întrebat dacă a discutat cu celelalte partide, în vederea asigurării cvorumului de şedinţă, el a replicat că nu există „garanţii depline”.„Vom vedea ce va fi”, a spus Orban.

„PSD are trei variante: tergiversarea, care este penibilă, o să-şi piardă şi bruma de capital pe care o mai au. A doua variantă pe care o mai au este să învestească guvernul ei, ceea ce s-ar face de râs iremediabil şi mai este varianta anticipatelor.

Trebuie să înţeleagă că e o procedură constituţională, oamenii îşi doresc să îşi aleagă un Parlament reprezentantiv, un Parlament format din oameni corecţi, din oameni care să îi reprezinte cu adevărat.

Nu se pot opune la nesfârşit apelând la toate tertipurile jenante la care au apelat de-a lungul timpului”, a mai afirmat Orban.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că parlamentarii social-democraţi nu vor participa pe 24 februarie la şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul Orban II.

„Decizia PSD este că luni vom fi prezenţi cu toţii la grupurile parlamentare şi nu vom participa la votul de învestire a Guvernului Orban.

Motivarea este clară: aşteptăm răspunsul Curţii Constituţionale, dacă este constituţional, chiar dacă este demis, un premier rămas interimar să fie iar desemnat”, a spus Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×