Ludovic Orban l-a dat afară pe șeful Corpului de Control al premierului! Daniel Dragoş Tănăsoiu a preluat funcția

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 14:44
Ludovic Orban l-a dat afară pe șeful Corpului de Control al premierului! Daniel Dragoş Tănăsoiu a preluat funcția GALERIE FOTO
Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Daniel Dragoș Tănăsoiu în funcție. Sursa foto - ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Ludovic Orban l-a dat afară pe șeful Corpului de Control al premierului! Mai exact, Constantin Roibu a fost eliberat din funcție, în locul său fiind numit deja altcineva. Președintele PNL s-a mișcat repede și i-a propus lui Daniel Dragoş Tănăsoiu să preia funcția.

Ludovic Orban l-a dat afară pe șeful Corpului de Control al premierului!

Cele două decizii ale premierului au fost publicate în Monitorul Oficial. Vă readucem aminte că Roibu Constantin a fost numit şef al Corpului de control al prim-ministrului în ianuarie 2018 de către premierul de atunci Viorica Dăncilă.

Unul dintre cazurile în care a fost implicat fostul șef al corpului de control, Constantin Roibu a fost cel din ianuarie 2019. Atunci Guvernul a anunţat că din dispoziţia premierului Viorica Dăncilă, Corpul de control al prim-ministrului a declanşat o acţiune de control la compania de stat Tarom.

Daniel Dragoş Tănăsoiu a preluat funcția

Corpul de control a verificat inclusiv modul în care au fost vândute două aeronave Airbus A310 anul trecut.

”Obiectivele acţiunii de control constau în verificarea respectării dispoziţiilor legale privind organizarea şi funcţionarea Tarom.

Vor fi verificate și regulile care guvernează sistemul de administrare şi control, precum şi circumstanţele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018”, se arătă în comunicat.

La finalul verificărilor, concluziile vor fi prezentate premierului. Dacă va fi cazul, vor fi comunicate şi instituţiilor abilitate pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

În iunie 2018, Tarom a anunţat vânzarea a două aeronave Airbus A310 către compania aeriană Armenia Airways Aircompany, pe care a încasat 5,48 milioane dolari.

Acestea au fost scoase la vânzare în februarie 2018, cele două aeronave fiind neoperabile şi aflându-se în stare de conservare din septembrie 2016.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×