Ludovic Orban, explicații după ce s-a aflat că a trăit cu doar 3.100 de lei lună, alături de soția sa, care nu are niciun venit

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 19:48
Ludovic Orban, explicații după ce s-a aflat că a trăit cu doar 3.100 de lei lună, alături de soția sa, care nu are niciun venit
Ludovic Orban vine cu explicații după ce s-a spus că ar fi câștigat în 2018 doar 3.100 de lei pe lună. Sursa foto: sursazilei.ro

Ludovic Orban vine cu explicații după ce în presă au apărut informații conform cărora pe tot parcursul anului 2018 ar fi „supraviețuit la limită”, câștigând doar 3.100 de lei lunar, în vreme ce soția sa, casnică fiind, nu ar fi avut niciun venit. Premierul și-a publicat declarația de avere și susține că are „un trai modest”, întrucât nu și-a dorit niciodată să trăiască „pe picior mare”.

Ce spune Ludovic Orban despre averea pe care o deține

Totodată, într-un interviu acordat recent, șeful Executivului a ținut să precizeze faptul că, în opinia sa, banii trec mereu în plan secund, punând preț mai degrabă pe „cât de corect este un om”. Trebuie spus că liderul liberalilor a părut ușor deranjat în momentul în care a fost abordat subiectul legat de averea sa.

Da. Asta e problema dumneavoastră. Declarația de avere spune totul despre cariera mea, despre cinstea mea.

De-a lungul ultimilor 30 de ani am deținut funcții publice și nu te poți îmbogăți, poți avea, cel mult, un trai decent. Am un trai modest.

Sunt un om care nu are aplecare spre a trăi pe picior mare. Nu asta e problema, ci cât de corect este un om. Nu trebuie să se înțeleagă că sunt cel mai sărac premier, ci cel mai cinstit și corect”, a declarat Ludovic Orban.

Ministrul de Finanțe se poate lăuda cu o avere impresionantă

Dacă Ludovic Orban a obținut în anul 2018 venituri care să-i asigure un trai decent, nu același lucru putem spune despre actualul Ministru al Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Potrivit declarației sale de avere, acesta deţine câte 50% din 3 terenuri de 1 hectar (teren agricol), 75 hectare (teren forestier) şi 1.250 mp de teren intravilan.

În plus, ministrul Finanțelor mai beneficiază de  o cotă parte de 1/2 dintr-o casă de 130 mp primită sub formă de donație de la părinții săi, dar și un credit la ING Bank în valoare de 303.000 euro, luat în 2007. De altfel, Cîţu a lucrat la respectiva unitate bancară în perioada 2006-2011, înainte să se implice activ în viața politică.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×