Ludovic Orban anunță creșterea utilităților: „Prețurile la gaz și energie electrică vor CREȘTE”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/01/2019, 08:28
Ludovic Orban anunță creșterea utilităților: „Prețurile la gaz și energie electrică vor CREȘTE”
Ludovic Orban anunță creșterea utilităților

Președintele Partiului Național Liberal, Ludovic Orban, atacă dur Guvernul PSD-ALDE afirmând că mint în legătură cu scăderea prețurilor la gaze și electricitate. De asemenea, acesta a mai precizat și că statul va încerca să acopere ”găurile bugetare provocate de cheltuielile nesăbuite”, totul din cauza ordonanței de urgență 114. Cum să scadă prețul dacă tu, guvern, obligi toate companiile să plătească această taxă?, a declarat președintele Partidului Național Liberal.

Prețurile la gaz și energie electrică vor CREȘTE, pentru că ordonanță instituie o taxa de 2% oe cifra de afaceri pentru producători, transportatori, distribuitori, traderi, furnizori. Cum să scadă prețul dacă tu, guvern, obligi toate companiile să plătească această taxa? O altă mare minciună publică este taxa pe activele băncilor. Pentru public, guvernul vinde imaginea că se “lupta cu băncile lacome, care fac bani pe spinarea poporului”.

Ludovic Orban, despre ascunderea creșterii utilităților: ”Altă mare minciună publică”

”Nicio bancă nu va mai putea face profit, ca urmare a introducerii taxei și, fie își vor face bagajele, fie vor mari dobânzile și comisioanele pentru a rămâne profitabile, a specificat Ludovic Orban. Președintele PNL atacă dur minciunile Guvernului PSD-ALDE ! Acesta a transmis printr-un mesaj faptul că cetățenilor li se promit lucruri care nu se vor întâmpla, în special realitatea facturilor la gaz și energie electrică ce nu vor arăta ceea ce li s-a promis.

Perfidia și cinismul guvernului PSD-ALDE sunt ilustrate fidel de OUG 114, adoptată fără dezbatere publică, fără studii de impact, fără consultarea actorilor economici și sociali afectați, CU ÎNCĂLCAREA FLAGRANTĂ A CONSTITUȚIEI ȘI A LEGILOR. Ce urmărește de fapt guvernul? Un singur lucru: să mai stoarcă niște bani pentru acoperirea găurilor bugetare provocate de cheltuielile nesăbuite. Cum vând ordonanța către public? Mințind că vor să reducă factura la gaz și energie electrică prin plafonarea prețurilor la producători. În realitate, efectul ordonanței va fi contrar declarațiilor publice.

Ludovic Orban, președinte PNL
Ludovic Orban, președinte PNL

Ce se va întâmplă în realitate? Nicio bancă nu va mai putea face profit ca urmare a introducerii taxei și, fie își vor face bagajele, fie vor mari dobânzile și comisioanele pentru a rămâne profitabile. Cine va pierde? Tot cetățeanul român și firmele românești, care vor plăti dobânzi mai mari sau o să aibă un acces mult mai dificil la credte. Și, nu în ultimul rând, guvernul care se împrumută masiv de la bănci.

Adică tot cetățeanul, pentru că creditele luate de guvern le plătim tot noi, prin intermediul taxelor și impozitelor. Propaganda mincinoasă a PSD- ALDE mai atacă populist și pe administratorii fondurilor de pensii private din pilonul 2″a fost mesajul lui Ludovic Orban despre creșterea ce va urma în cazul gazului și energiei electrice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×