Ludovic Orban anunță că bugetul pentru 2020 va fi aprobat până la finalul acestui an. “Angajații trebuie să știe la ce venituri să se aștepte”

Ludovic Orban anunță că bugetul pentru 2020 va fi aprobat până la finalul acestui an. “Angajații trebuie să știe la ce venituri să se aștepte”
Ludovic Orban promite că bugetul pentru 2020 va fi gata până la sfârșitul anului. Sursa foto: digi24.ro

Bugetul pentru 2020 va fi aprobat până la sfârșitul anului curent, anunță Ludovic Orban într-o declarație de presă susținută marți, 3 decembrie la Palatul Victoria. Totodată, premierul a adăugat că ministrul Finanțelor lucrează pentru ca proiectul de buget să fie gata la termen, după cum a solicitat și președintele Klaus Iohannis în ieșirile sale publice din ultimele zile.

Ludovic Orban, anunț important despre bugetul pentru 2020

Am discutat cu colegii mei din guvern, cu colegii de partid și cu parteneri din coaliție, că este extrem de important ca bugetul să fie aprobat până la sfârșitul anului. Toate autoritățile locale, toate firmele și toți cetățenii trebuie să cunoască prevederile Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat până la finalul anului, astfel încât să își adapteze acțiunea, autoritățile locale trebuie să își adopte bugetele într-un termen cât mai scurt, astfel încât să poată declanșa toate proiectele de investiții planificate pentru 2020.

Firmele să își poată adapta politica firmei. De asemenea, fiecare cetățean, mai ales angajații din sectorul public trebuie să știe la ce venituri să se aștepte în cursul acestui an. Ministrul Finanțelor a început și lucrat în paralel proiectul de buget, doar că noi a trebuit să adoptăm pe repede înaite ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară și am explicat necesitatea. În paralel s-a început construcția bugetului pe anul viitor și va fi gata la termen”, a declarat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: „Pentru pensii nu au fost suficienți bani”

În urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis a subliniat la rândul său importanța adoptării rectificării bugetare în cel mai scurt timp cu putință. Totodată, șeful statului le-a transmis pensionarilor români că majorările promise de fostul Guvern PSD nu au putut fi onorate, întrucât „nu au fost pur și simplu suficienți bani”.

Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia e cea care este, deficitul va trece, este clar, de 4%. Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute.

Bunăoară, s-a găsit că pentru pensii nu au fost, pur şi simplu, suficienţi bani şi aici trebuie făcută o rectificare, la fel şi în alte domenii unde de multă vreme nu s-au mai făcut plăţi, nu s-au onorat contracte şi aceste lucruri sunt inadmisibile într-o societate normală şi cu un guvern responsabil. Aşadar, rectificarea e obligatorie”, a explicat Klaus Iohannis.

Acesta vine, însă, cu o veste bună în privința creșterii salariului minim, o altă măsură anunțată de fostul Executiv condus de Viorica Dăncilă. Președintele promite că românii vor avea parte de venituri mai mari, începând cu data de 1 ianuarie 2020.

Pentru anumite contracte nu s-au făcut plăți nu s-au onorat contracte. Pentru un guven acest lucru este inadmisibil. Rectificarea este obligatorie. Creșterea salariului minim este o necesitate și se va realiza. Pentru 2020 nu știu dacă se va putea ajunge cu deficitul în marja de 3 la sută”, a mai spus Klaus Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×