Ludovic Orban a spus adevărul despre creșterea vârstei de pensionare: “Sunt persoane care pot să lucreze şi după 65 de ani”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 10:27
Ludovic Orban a spus adevărul despre creșterea vârstei de pensionare: “Sunt persoane care pot să lucreze şi după 65 de ani”
Ludovic Orban a spus că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani. Sursa foto: magnanews.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu există la Ministerul Muncii un proiect care să prevadă creșterea vârstei de pensionare, iar zvonurile legate de o eventuală creștere a vârstei de pensionare sunt fake news. Orban a mai spus că cei care decid dacă vor să muncească după 65 de ani sunt chiar angajații respectivi.

Ludovic Orban a spus că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani

„Nu. Deci, fake-news-uri marca unei anumite părţi. Nu am spus asta. Am spus următorul lucru: în anumite domenii, cum sunt educaţie, cultură, sănătate, sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani, în măsura în care îşi păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă, să zic, până la 70 de ani.

Ceea ce am spus eu este că trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat dacă există la Ministerul Muncii un proiect pentru creșterea vârstei de pensionare.

”Dacă vrea se pensioneze la 69, să se pensioneze la 69”

Premierul a mai spus că decizia aparține persoanelor în cauză, în acest caz a cadrelor didactice, decizia dacă vor să continue să lucreze după vârsta de 65 de ani.

„Sigur că vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, dar decizia dacă ei continuă trebuie să le aparţină lor, nu cum e cazul educaţiei să li se dea din an în an, dacă vrea directorul şcolii, pe ochi frumoşi, să îl mai lase un an să vină, să predea cu ora. Trebuie să fie decizia cadrului didactic dacă vrea să continue după 65 de ani şi ce perioadă. Dacă vrea se pensioneze la 69, să se pensioneze la 69”, a completat Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×