Lucian Mândruță, mesaj impresionant după moartea lui Alexandru Darie! „Era pe lista de transplant. Nu s-a băgat în față pentru viață”

Alex Năstase   
în Stiri mondene
18/09/2019, 18:50
Lucian Mândruță, mesaj impresionant după moartea lui Alexandru Darie! „Era pe lista de transplant. Nu s-a băgat în față pentru viață” GALERIE FOTO
Lucian Mândruță a scris un mesaj care a strâns imediat o mulțime de aprecieri. Sursa foto - facebook

Lucian Mândruță a scris pe o rețea de socializare un mesaj impresionant după moartea lui Alexandru Darie! Jurnalistul spune că regizorul s-a stins din viață în timp ce aștepta un ficat, organ care l-ar fi salvat. Din păcate, pentru el nu s-a găsit niciun donator și pe 18 septembrie, fiul lui Iurie Darie a murit. Avea 60 de ani și în urmă cu o săptămână, conducerea teatrului Bulandra anunța că acesta fusese internat, în stare gravă, la Spitalul Fundeni din Bucureşti.

Lucian Mândruță, mesaj impresionant după moartea lui Alexandru Darie!

Regizorul a fost diagnosticat cu ciroză în urmă cu mai mulţi ani, dar, în ultima vreme, starea sa de sănătate s-a agravat. Alexandru Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie şi al actriţei Consuela Roşu, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi regizori de teatru români, care a montat numeroase spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate. De altfel, acesta a smuls ropote de aplauze în Marea Britanie.

Mesajul lui Lucian Mândruță este cu atât mai grăitor. „Ducu Darie s-a dus. Duceți-vă să vedeți „Coriolanus” la Bulandra, ca să înțelegeți cu adevărat pierderea. Dar cea mai impresionantă moștenire pe care ne-o lasă Ducu e chiar moartea lui. A murit de ciroză. Avea nevoie de un ficat nou. Era pe lista de transplant. Era un mare regizor, șef la Bulandra… vă imaginați că știa tot Bucureștiul, da?

Lucian Mândruță, mesaj impresionant după moartea lui Alexandru Darie! Alexandru Darie
Alexandru Darie s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani. Sursa foto – facebook

„Era pe lista de transplant. Nu s-a băgat în față pentru viață”

Ei bine, Ducu nu s-a băgat în față. Nu s-a bagat în față la coada pentru viață. A murit cu ficatul lui, cuminte, la coada la care stăteau atâția și atâția necunoscuți, necelebri, poate și netalentați… Dincolo de lecția de artă pe care ne-a predat-o când trăia, Ducu ne-a lăsat-o pe asta. Lecția egalitătii în fața morții. Și a modestiei de a nu trăi în plus, pe timpul vieții altora…”, a scris Lucian Mândruță

Alexandru Darie era internat la secția de Terapie Intensivă a Institutului Fundeni. Acesta s-a prezentat la unitatea medicală cu o complicație serioasă la plămâni și în ciuda eforturilor făcute de medici nu a mai putut fi salvat.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×