Lovitura secolului pentru trei români! Au furat diamante de 1 milion de euro în Franța

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 11:31
Lovitura secolului pentru trei români! Au furat diamante de 1 milion de euro în Franța GALERIE FOTO
Trei români au furat nijuterii de un milion de euro. Sursa foto - hepta.ro

Lovitura secolului pentru trei români! Aceștia sunt acuzați că şi-au însuşit diamante în valoare de 1 milion de euro de la un bijutier francez. Conform anchetatorilor, întreaga operațiune s-a desfășurat în urma unui plan elaborat, similar unui scenariu de film.

Lovitura secolului pentru trei români!

Despre suspecți se crede că fac parte dintr-o rețea de hoţi de bijuterii ce operează pe întregul continent. Aceștia sunt convocaţi la data de 3 martie în faţa unui judecător, în oraşul Castres din sud-vestul Franţei.

Mai exact, cei trei români sunt acuzaţi că ar fi furat trei diamante de la un bijutier din localitatea Mazamet, magazin care acţiona ca intermediar pentru un comerciant indian de pietre preţioase.

Au furat diamante de 1 milion de euro în Franța

Totul s-a petrecut în august 2017, dar furtul a fost pus la cale cu patru luni înainte, la un târg de diamante din Monaco. Atunci, doi dintre suspecţi s-au prezentat bijutierului drept un cuplu armean bogat, care dorea să investească în pietre preţioase.

Aceștia s-au înțeles pentru o nouă întrevedere la Milano şi apoi s-au întâlnit chiar și a treia oară, în Mazamet, în luna august. Atunci presupuşii cumpărători au apelat la un specialist independent să examineze pietrele preţioase deţinute de comerciantul Nishit Shah.

După ce au bătut palma, bijutierul nu a ezitat și a plasat pietrele preţioase într-o cutie sigilată, în aşteptarea transferului bancar promis. Nu mai puțin de 1,1 milioane de dolari (1 milion de euro) urmau să plătească cei doi. Doar că, a doua zi, după ce nu a primit bani, bijutierul a deschis cutia şi a descoperit că aceasta era goală.

„Este o metodă clasică, ceea ce numim un hoţ cu mâini de aur – specialişti internaţionali cu talent pentru a sustrage obiecte de valoare”, a scris presa locală.

Nu a durat mult și cei doi români care s-au prezentat drept cuplu au fost arestaţi la Nisa. Poliţia le-a confiscat maşini şi ceasuri de lux, precum şi pietre preţioase reale şi false şi bani falşi. Și presupusul specialist, de asemenea român, a fost arestat în noiembrie 2017 în Modane, un sat din Alpii francezi situat la graniţa cu Italia.

Și asupra lui s-a găsit asupra un diamant fals. Anchetatorii susţin acum că el urma să primească 50.000 de euro pentru subtilizarea celor trei pietre, în cadrul furtului orchestrat de un cetăţean sârb din Bondy, în apropiere de Paris.

Între timp, comerciantul de diamante, Shah, a murit în urma unui atac de cord, în Mumbai, în 2018.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×