Lovitură pentru SUA! Bază militară atacată de mudjahedini

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 10:42
Lovitură pentru SUA! Bază militară atacată de mudjahedini GALERIE FOTO
O bază americană a fost atacată. Sursa foto - facebook

Lovitură pentru Statele Unite ale Americii. .Luptătorii Al-Shabab, o grupare jidahistă cu bazele în Africa de Est, au atacat o bază militară din Kenya aparținând americanilor. Asaltul a fost confirmat și de Al Jazeera.

Lovitură pentru SUA!

De remarcat că baza militară, cunoscută sub numele Camp Simba, se află la granița statului Kenya cu Somalia. Între timp, gruparea teroristă, una care este afiliată cu Al Qaeda, a început deja să se laude cu atacul.

Astfel, aceștia au precizat într-un comunicat că mai multe echipamente aparținând SUA au fost distruse. Cu toate acestea, mudjahedinii nu au pus la dispoziția presei nici măcar o singură dovadă în acest sens.

Bază militară atacată de mudjahedini

„Luptătorii mudjahedini au trecut pe furiș liniile inamice, au luat cu asalt baza militară și au preluat controlul asupra unei părți din ea”, au transmis teroriștii.

„A fost un atac, dar a fost respins”, a precizat Irungu Macharia, oficial de rang înalt din ținutul Lamu din Kenya.

De altfel, pe o rețea de socializare au apărut deja zvonuri cum că un mudjahedin s-ar fi detonat într-o mașină cu explozibili, însă nici această informație nu a fost confirmată până la această oră.

Conform presei internaționale, guvernul somalez, în coordonare cu Comandamentul SUA din Africa, a efectuat săptămânile trecute mai multe atacuri aeriene asupra unor ținte Al-Shabab.

Trupele americane au început operațiunile din Camp Simba în 2017, fiind specializate pe contraterorism și securitatea granițelor.

Vă readucem aminte că în luna august a anului trecut baza a devenit practic una permanentă. Mai exact, în acel moment, deasupra facilității a fost arborat steagul Statelor Unite, ceea ce a însemnat, potrivit Forțelor Aeriene, o schimbare de la „operațiuni tactice la operațiuni de durată”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×