Lovitură pentru RCS&RDS, UPC, Telekom și Orange! Obligați să schimbe contractele privind viteza de acces

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 08:57
Lovitură pentru RCS&RDS, UPC, Telekom și Orange! Obligați să schimbe contractele privind viteza de acces
Furnizorii de Internet vor fi obligați să introducă în contracte detalii despre viteză și alte informații. Sursa foto: thetimes24.com

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) îi obligă pe toți furnizorii de Internet să aducă modificări contractelor cu utilizatorii. Așadar, RCS&RDS, UPC, Telekom și Orange vor fi nevoiți să adauge în contracte detalii despre vitezele de acces, dar și alte informații.

Ce modificări vrea să introducă Ghidul ANCOM furnizorilor de Internet

Un ghid elaborat și publicat de ANCOM aduce modificări importante legat de Internet. Prin urmare, furnizorii de servicii de acces la Internet vor fi obligați să introducă în contractele pe care le încheie cu utilizatorii și informații legat de vitezele de acces sau procedura pe care consumatorii o pot urma pentru a măsura performanţa reală a serviciului de Internet prin menţionarea Netograf.

Așadar, potrivit unui comunicat de presă transmis de Autoritate furnizorii de servicii de acces la Internet vot trebui să menționeze în contracte viteza minimă de transfer al datelor, viteza de transfer al datelor disponibilă în mod normal, viteza maximă de transfer al datelor şi viteza promovată de transfer al datelor. Totodată, în cazul în care furnizorul utilizează Internetul în scop comercial contractul va menționa și viteza maximă estimată de transfer al datelor şi viteza promovată de transfer al datelor.

Ce înseamnă platforma informatică Netograf și cum se folosește

„În contractele încheiate cu utilizatorii, furnizorii trebuie să facă referire la Netograf, platforma informatică cu care utilizatorii pot verifica performanţa reală a serviciului de acces la internet. Platforma informatică Netograf cuprinde o serie de aplicaţii (aplicaţia web, aplicaţii destinate terminalelor fixe pentru Windows şi MAC OS şi aplicaţii destinate terminalelor mobile pentru Android şi iOS) menite să ofere utilizatorilor posibilitatea de a măsura şi evalua parametrii de calitate tehnici pentru serviciul de acces la internet furnizat atât prin reţele fixe, cât şi mobile”, se menţionează în comunicat, scrie Agerpres.

Ghidul ANCOM aduce clarificări și exemple de bune practici privind cerințele pe care furnizorii trebuie să le implementeze privind includerea acestor informații în contracte. În plus, ANCOM aduce detalii despre vitezele de acces la internet prin rețelele fixe și mobile, precum și modul în care trebuie exprimate valorile vitezelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×