Lovitură pentru RCS RDS, Telekom, Vodafone şi Orange! ANCOM amendează toţi operatorii

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 15:13
Lovitură pentru RCS RDS, Telekom, Vodafone şi Orange! ANCOM amendează toţi operatorii
RCS RDS, amendă de 800.000 de lei de la ANCOM. Sursa foto: bzi.ro

Lovitură pentru marii operatori de cabluri și telefonie mobilă din România. RCS RDS, Telekom, Vodafone și Orange au fost amendați de ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații).

RCS RDS, Telekom, Vodafone, Orange, amendate de ANCOM

ANCOM a amendat aceste companii pentru că nu și-au îndeplinit obligațiile de acoperire cu voce mobilă, notează agenția news.ro. Amenzile primite sunt: 50.000 de lei pentru Orange, 60.000 de lei pentru Vodafone, 700.000 de lei pentru Telekom și 800.000 de lei pentru gigantul RCS RDS.

Directorul executiv al ANCOM a explicat măsura de a amenda aceste companii. Cristin Popa a declarat că s-au făcut verificări în aproximativ 13.400 de localități din țara noastră.

Explicațiile directorului executiv de la ANCOM

„În cadrul unei campanii dedicate, am verificat acoperirea cu servicii de voce mobilă în aproximativ 13.400 de localități, adică în toate localitățile cu mai mult de 10 locuitori, fiind totodată măsurați peste 246.000 de km pe drumurile naționale, județene, orășenești și comunale”, se arată în comunicatul ANCOM.

„Pentru că niciunul dintre operatorii care furnizează servicii de voce mobilă nu și-a îndeplinit obligația de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel puțin 98% din populația României, am aplicat amenzi în cuantum total de 1.610.000 de lei, în funcție de procentul de acoperire atins de fiecare”, se mai arată în comunicat.

„Operatorii și-au asumat aceste obligații odată cu licențele de utilizare a spectrului radio, ele nefiind facultative. Vom relua această campanie de măsurători și în acest an și vom continua, dacă este necesar, să aplicăm sancțiuni până la îndeplinirea completă a obligațiilor asumate“, mai spune directorul executiv al ANCOM.

Harta națională de acoperire de voce mobilă (puteți consulta mai multe pe site-ul aisemnal.ro) este o platformă informatică menită a-i ajuta pe utilizatorii de telefonie mobilă.

Aceștia pot afla care este gradul de acoperire în zona în care se află ori în localitatea în care trăiesc. De asemenea, pot primi informații și despre nivelul de semnal 2G, 3G și 4G.

Site-ul a fost accesat până acum de peste 1,5 milioane de români. Pe site pot fi aflate localitățile care au cel mai bun semnal la mobil din țară.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×