Lovitură dură pentru proprietarii de mașini vechi! UE a decis

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/12/2018, 16:10
Lovitură dură pentru proprietarii de mașini vechi! UE a decis
Posesorii de autovehicule vechi au primit o lovitură dură de la oficialii europeni

Posesorii de mașini vechi au primit o lovitură dură de la oficialii europeni. Statele membre ale UE au decis luni, în urma unui compromis, cu privire la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Comisarul european pentru Energie, Miguel Arias Cañete a informat, prin intermediul unei rețele de socializare că: ”Am ajuns la un compromis privind reducerea emisiilor autoturismelor (cu 37,5%), şi vehiculelor utilitare (cu 31%) până în 2030.”

Lovitură dură pentru proprietarii de mașini vechi!

De asemenea, Cañete a precizat că Europa arată din nou, prin aceste obiective, cum se pot transforma în fapte multe lucruri la care doar se visa. ”Cu aceste obiective ambiţioase, Europa arată din nou cum se pot transforma în fapte #ParisAgremeent (pactul global privind schimbările climatice) şi #COP24 (summitul privind schimbările climatice de la Katowice din 2018)”, a adăugat oficialul european.

Lovitură dură pentru proprietarii de mașini second-hand! UE a decis
Statele membre ale UE au decis luni, în urma unui compromis, cu privire la reducerea emisiilor de dioxid de carbon

De altfel, acordul, la nivelul UE reprezintă un compromis la care s-a ajuns după multe luni de negocieri, cu Germania. Prin acest aranjament, se dorește reducerea cu 30% a emisiilor, în timp ce Parlamentul European a propus deja o țintă de 40%.

UE a decis să reducă emisiile cu 30%

Totodată, anunțul privind acest compromis a fost făcut luni de Austria, cea care deține Președenția prin rotație a Consiliului UE, la două zile după ce se va încheia summitul COP24 de la Katowice.

Lovitură dură pentru proprietarii de mașini second-hand! UE a decis
De asemenea, Cañete a precizat că Europa arată din nou, prin aceste obiective, cum se pot transforma în fapte multe lucruri la care doar se visa

Pe de altă parte, industria auto germană a criticat obiectivul gândit privind reducerea emisiilor. Ba mai mult, a avertizat că ar putea afecta grav piața auto europeană, putând duce chiar și la închiderea unor fabrici de mașini de pe întreg cintinentul. ”Reglementarea solicită prea mult şi oferă prea puţin”, se arată într-un comunicat al Asociației Germane a Industriei de Auromobile(VDA).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×