Loredana Groza, ritual ciudat pe Instagram: „Cine a dezgropat mortul?”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 16:04
Loredana Groza, ritual ciudat pe Instagram: „Cine a dezgropat mortul?” GALERIE FOTO
Loredana Groza a urmat o tehnică de relaxare. Sursa foto - hepta.ro

Loredana Groza a oferit un moment dintr-un ritual considerat ciudat de fani. Artista a postat pe Instagram un minut dintr-o ședință de relaxare pe care a făcut-o alături de câțiva specialiști indieni.

Loredana Groza, ritual ciudat pe Instagram

Nu toată lumea a „gustat” filmarea. Mai mulți fani i-au transmis interpretei că unele lucruri trebuie să rămână strict pentru ea și nu dau prea bine atunci când încearcă să le facă publice. Cel mai aspru contestatar nu a ezitat și a întrebat „cine a dezgropat mortul?”, făcând, probabil, referire și la poziția Loredanei.

„Daca mintea ta nu este prezenta in terapie, nici energia ta nu e in camera aia;e aici ,pe insta..eu nu as filma aceste momente intime.iti apartin doar tie”, a scris o altă admiratoare a artistei.

„Cine a dezgropat mortul?”

„Ce faci iubire experimente wodoo ? o seara superba ,daca vrei tii le fac eu”, a spus un alt fan. „Daca ai pus mana pe telefon in timp ce faci chestia aia, e clar ca nu functioneaza ? scuze, dar trebuia sa o zic ?”, a mai zis un internaut.

Loredana Groza le-a explicat fanilor că tehnica de relaxare se numește shirodhara. Conform specialiștilor, aceasta este o inventie geniala a sistemului medical traditional indian, Ayurveda. Pe cat de simpla este, pe atat de reconfortanta si regeneratoare pentru creier o veti simti, daca veti avea rabdarea si atentia potrivita.

Dacă vă întrebați ce este este Shiro-dhara, de fapt, atunci trebuie să știți că răspunsul este unul mult mai amplu. Dirijarea unui flux fin, continuu, de ulei cald cu efecte terapeutice, amestecat cu plante, asupra centrului fruntii.

Plantele folosite sunt special alese penru fiecare pacient, dar in general sunt tonice nervoase. Pacientul trebuie sa ramana pentru minim 30 de minute relaxat si intins pe spate, pentru a simti efectele.

Este foarte important ca in jur sa fie liniste, o temperatura confortabila sau sa existe doar o muzica ambientala in surdina, care sa favorizeze desprinderea de realitatea obisnuita. „Daca nu suntem prea obositi ca sa riscam sa adormim, mintea se va linisti atat de mult, incat toate gandurile noastre obsesive si emotiile care ne asalteaza vor ramane undeva, departe”, descriu specialiștii tehnica.

Actiunea asupra punctului situat in mijlocul fruntii va declansa unele efecte de reglare la nivelul glandelor endocrine situate la nivelul capului (hipofiza si epifiza), responsabile de coordonarea nivelului hormonal in restul corpului si de normalizarea ritmului somn-veghe.

Tot prin actiune reflexa asupra mijlocului fruntii, va fi influentat in sens benefic si hipotalamusul, o mica zona din creier unde se afla radacina unor comportamente automate si emotii primare; astfel ca avem sansa ca o mare parte din fricile noastre sa dispara treptat.

Un studiu realizat pe mai multe persoane care au realizat Shirodhara a aratat ca in timpul tehnicii, scade foarte mult nivelul de noradrenalina din corp si creste cel de serotonina si starea de multumire si fericire.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×