Liviu Dragnea, la un pas de eliberare! Codul Penal l-ar putea ajuta pe fostul lider PSD

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 11:11
Liviu Dragnea, la un pas de eliberare! Codul Penal l-ar putea ajuta pe fostul lider PSD GALERIE FOTO
Liviu Dragnea ar putea să iasă mai repede din închisoare. Sursa foto - facebook

Liviu Dragnea este la un pas de eliberare! Fostul lider al Partidului Social Democrat ar putea să scape mult mai repede din Penitenciar și sa sară peste o bună bucată din pedeapsa pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Cu un an de zile ar ieși mai repede de la închisoare Dragnea, dacă îndeplinește anumite condiții.

Liviu Dragnea, la un pas de eliberare!

Deocamdată, în spațiul public au ajuns mai multe informații despre comportamentul acestuia dincolo de gratii. Din câte se știe, Liviu Dragnea este un deținut model, care a primit recent și o permisie de ziua sa.

Opinia publică a luat foc atunci când a aflat că fostul președinte al Camerei Deputaților a și fost preț de 24 de ore în libertate, deși de la încarcerarea lui nu a trecut prea mult timp. Totuși, actualul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu a precizat că totul a fost legal. Vă reamintim că Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Codul Penal l-ar putea ajuta pe fostul lider PSD

Acesta ispășește acolo o o pedeapsă de 3 ani și jumătate. „Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiţionat, conform Codului Penal, după executarea a doar două treimi din pedeapsă. Astfel, solicitarea pentru eliberare poate fi făcută după 2 ani şi 4 luni de la începutul executării pedepsei.

Mai mult, munca în penitenciar, participarea la programe și activitati educaționale, dar și condițiile precare de detenție i-ar putea aduce şi multe zile de câștig, care ar reduce acest termen”, a scris România TV despre situația în care se află acum fostul lider al Partidului Social Democrat.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×