Liviu Alexa, demis de la conducerea PSD Cluj! Locul său va fi luat de un fost ministru al Economiei

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 14:33
Liviu Alexa, demis de la conducerea PSD Cluj! Locul său va fi luat de un fost ministru al Economiei
Liviu Alexa, dat afară de la conducerea PSD Cluj. Sursa foto: Facebook

Liviu Alexa nu mai este președintele PSD Cluj. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Executiv al formațiunii politice, desfășurate marți, la Palatul Parlamentului. Potrivit informațiilor apărute până la ora redactării acestei știri, locul său va fi luat de un fost ministru al Economiei.

Liviu Alexa, înlocuit de Gheorghe Șimon la conducerea PSD Cluj

Doar trei luni a rezistat Liviu Alexa la conducerea filialei social-democrate din Cluj-Napoca. Instalat în această funcție la propunerea Vioricăi Dăncilă, jurnalistul va fi înlocuit de Gheorghe Șimon, în prezent deputat de Maramureș. În 2017, acesta, absolvent al Institutului Politehnic din Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanică, a deținut funcția de ministru al Economiei, după demiterea lui Mihai Fifor.

Decizia este cu atât mai surprinzătoare cu cât Alexa își consolidase poziția de lider în cadrul partidului, numărându-se printre consilierii fostului președinte, Liviu Dragnea. De altfel, firma sa apare în continuare pe statele de plată ale PSD, care a plătit începând cu anul 2016, din subvenția de la stat, aproximativ 430 000 de lei către societatea respectivă.

Liviu Alexa s-a remarcat printr-un limbaj grosolan la adresa jurnaliștilor

În scurtul său mandat, Liviu Alexa s-a remarcat printr-o serie de jigniri adresate jurnaliștilor din Cluj-Napoca. În mediul online a circulat un clip video în care acesta folosea un limbaj suburban, făcând referire la o scrisoare transmisă de reprezentanții presei, prin care îi atrăgeau atenția, culmea, chiar asupra comportamentului său total nepotrivit.

De dimineață, marea asociație a papagalilor de presă din Cluj, compusă din boschetari, degeaba vă supărați, sunt niște boschetari de presă, au trimis doamnei Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă, despre nesimțitul de Alexa care vorbește ca un măgar și îi jignește pe jurnaliști.

Bă, nene, care jurnaliști? Eu sunt jurnalist. Probabil doamna Dăncilă, după ce a citit acea scrisoare, a aruncat-o la gunoi”– Liviu Alexa

Jurnaliștii din Cluj au protestat față de comportamentul suburban al lui Liviu Alexa

La acea vreme, Asociația Profesioniștilor de Presă Cluj i-a trimis Vioricăi Dăncilă o scrisoare deschisă, în semn de protest față de comportamentul șefului de atunci al PSD Cluj, Liviu Alexa. În documentul respectiv, aceștia catalogau ca inacceptabil și intolerabil modul în care Alexa alegea să comunice cu presa.

Liviu Alexa a fost ținta mai multor comunicate de presă trimise de APPC Cluj (șase la număr), asociație care reunește aproape 60 de jurnaliști din Cluj, prin care se atrăgea atenția că materialele de pe site-ul deținut de Liviu Alexa depășesc complet limitele jurnalistice. Atacurile la adresa colegilor de breaslă au început acum câțiva ani.

Au fost jignite jurnalistele Corina Brânduşan, Cosmina Fernoagă, Florina Pop și Oana Moisil, într-un mod incalificabil, Liviu Alexa utilizând sintagme ca: „vagin jurnalistic”, „bijboacă jurnalistică”, „duhnind a frustrare prin ochii săi prea apropiaţi de nas”, „minge de tenis plină cu ură ce se loveşte singură de pereţi”, „bilă jurnalistică”, „l-a spălat şi pupat în cur”, „măiestrit jurnalism de convenienţă, care ascundea în loc de pană limba în cur”, „scotea muci uscaţi, îi făcea biluţe şi (…) spunea că se hrăneşte vegan şi că mucii sunt, de fapt, extract de kiwi”, „s-a apucat să desfacă numai cutiile cu întăritoare sexuale, pe care a început să le hăpăie pe nemestecate”– Asociația Profesioniștilor de Presă Cluj

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×