Lista completă de melodii din Finala Eurovision România 2019

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
17/02/2019, 13:33
Lista completă de melodii din Finala Eurovision România 2019 GALERIE FOTO
Lista completă de melodii din Finala Eurovision România 2019

Etapa finală a Concursului Muzical Eurovision România 2019 este aproape. Pe tot parcursul lunii februarie, s-au selecționat, din aproape în aproape, artiști de seamă, printre care se află și reprezentantul României la ESC 2019, care se va desfășura la Tel Aviv. Iar duminică, 17 februarie, urmează Finala Partea a III-a, pentru a ne poziționa și mai aproape de numele celui care va pleca în Israel.

Ultimii șase finaliști ai competiției muzicale au fost aleși după spectacolul de la Arad, urmând ca cel care va fi pe scena din Tel Aviv să fie ales în această seară, la București. Ultimii finaliști Eurovision România sunt: Oliver Kaye, Letiția Moisescu & Sensibil Balkan, Laura Bretan, Ester Peony, Linda Teodosiu şi Aldo Blaga.

Reprezentantul României la ESC 2019 va fi ales duminică, 17 februarie, la București

Dintre ei, cinci au fost aleși de juriu, iar cel de-al șaselea, Aldo Blaga, a fost ales de telespectatori. Aceștia se alătură concurenților care au trecut de prima semifinală, anume: Trooper, Teodora Dinu, Dya & Lucian Colareza, Claudiu Mirea, Bella Santiago şi Vaida, care a fost aleasă prin votul publicului. Așadar, cei 12 finaliști Eurovision România vor urca din nou pe scenă pe 17 februarie, la Sala Polivalentă din București, unde se va decide reprezentantul României.

Lista completă de melodii din Finala Eurovision România 2019
Duminică seară, 17 februarie, se va desfășura, la București, a treia parte a concursului

Lista completă de melodii din Finala Eurovision România 2019

  • Olivier Kaye – „Right Now“
  • Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan – „Daina“
  • Laura Bretan – „Dear Father“
  • Ester Peony – „On a Sunday“
  • Linda Teodosiu – „Renegades“
  • Aldo Blaga – „Your journey“
  • Bella Santiago -„Army of Love”
  • Teodora Dinu – „Skyscraper”
  • Vaida – „Underground”
  • Trooper – „Destin”
  • Dya & Lucian Colareza- „Without You (SIN TI)”
  • Claudiu Mirea – „We are the ones ”
  1. Olivier Kaye este un cântăreț autodidact dintr-o familie non-muzicală. Artistul a cântat în localitatea natală, apoi a participat la competiții televizate mari, precum X Factor și Vocea Belgiei. A avut colaborări cu: Aleksander Rybak, Puggy, Quentin Mosimann, Ashley Hicklin, Alex Germys, Nicolas Dorian şi Pat Lemoine.
  2. Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan:  „Cred că tot ce sunt pot exprima pe scenă. Niciodată nu am reuşit să fiu eu însămi decât pe scenă. Iubesc muzica cu tot ceea ce reprezintă ea“, a spus Letiția. Cântăreața s0a întors la Eurovision după ce, în anul 2011, a participat cu piesa „Dreaming of you”.
  3. Laura Bretan este o română, născută în Chicago.  Artista are 16 ani și a venit să reprezinte România cu mândrie la Tel Aviv. În România, a câștigat ediția, din același an, a concursului „Românii au talent”, iar de atunci prestațiile sale au devenit virale pe internet.
  4. Ester Peony, pe numele său Ester Alexandra Crețu, este o cântăreață și compozitoare de origine română. În 2014, aceasta s-a remarcat în mediul online prin câteva cover-uri în stil propriu, ceea ce i-a convins pe internauți că merită mai multă susținere pentru a ajunge în topurile muzicale.
  5. Linda Teodosiu, născută în Koln, este fiica cunoscutului saxofonist român Flaviul Teodosiu. La 16 ani, tânăra a cucerit Germania cu vocea ei, astfel a ajuns în finala competiției ”Germania își caută superstarul”. Până la vârsta de 27 de ani, Linda a ajuns în top 20 în țara unde a crescut.
  6. Aldo Blada a mers treptat spre vârf, plecând de la ”Tip-Top Mini Top” la jazz în Chicago, întorcându-se când și când în România pentru a participa la concursuri precum ”Vocea României” și ”X Factor”.
  7.  Bella Santiago, pe numele ei real Resciebelle(Belle), s-a înscris și în acest an la concursul național Eurovision, după o altă încercare din 2018 cu melodia ”Auzi cum bate”. Câștigătoarea concursului ”X Factor” dorește cu ardoare să reprezinte România la Israel.
  8. Teodora Dinu are 21 de ani și a început să cânte la cinci ani. A participat la numeroase concursuri și festivaluri naționale și internaționale, iar acum s-a calificat în finala marelui concurs de muzică, unde speră să dea lovitura, duminică, 17 februarie.
  9. Vaida: „În orice aș alege să fac, îmi place să fiu cea mai bună, pentru că așa simt că îmi respect munca, pasiunea, publicul ! Legat de Eurovision și de muzică, în general, e o chestiune care ține de gusturi. Piesa mea din concurs, Underground, nu este piesă de dans, de show sau de efecte speciale”. 
  10. Trooper: ”Vrem să fim cât de buni putem noi să fim. Vrem să fim veritabili. Nu ne luăm la întrecere cu nimeni. Dacă oamenii vor să audă în sfârșit o piesă cântată în limba română, cu mesaj, cu forță, ei bine, a sosit momentul”.
  11. Dya & Lucian Colareza: ”Eu știam de Dya, ea de mine, iar ideea să fim noi doi au avut-o Dya și compozitorul piesei.” Dya a fost cea care și-a dorit ca el să fie partenerul său:  “Compozitorul mi-a trimis piesa și niște nume de băieți. Când am văzut numele lui Lucian am zis «gata».”
  12. Claudiu Mirea a impresionat juriul concursului muzica Eurovision România 2019, așa că a ajuns în finala lui, cu speranța că își va auzi numele la final, pentru a reprezenta țara în Tel Aviv.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×