Linie telefonică specială pentru informarea legată de prevenirea infectării cu coronavirus

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 12:15
Linie telefonică specială pentru informarea legată de prevenirea infectării cu coronavirus
Horatiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății/ Foto: Hepta

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că a fost deschisă linia TELVERDE la care cetățenii pot solicita informații legate de prevenirea infecțiilor cu COVID-19. Numărul la care pot apela cetățenii este 0800800358.

Urgențele, sesizate tot la 112

Linia va funcționa la Institutul Național de Sănătate Publică.

Linia va funcționa în fiecare zi, inclusiv sâmbăta și duminica, între orele 08.00 și 23.00.

Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetăţenilor şi nu este un număr de urgenţă! În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situaţii trebuie anunţate la numărul unic de urgenţă 112”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

La linia TELVERDE pot fi cerute informații despre modul de manifestare a virusului și despre modul în care poate fi prevenită infectarea.

Vor fi cumpărate 5 milioane de măști

Secetarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a precizat că, în afară de linia TELVERDE, informații pot fi obținute și de pe site-urile Ministerului Sănătății și ale direcțiilor de sănătate publică din fiecare județ.

Moldovan a cerut populației să nu se panicheze și să se comporte ”normal”.

El a adăugat că autoritățile au materialele necesare pentru a combate o eventuală extindere a bolii.

Sunt proceduri de achiziţie în curs. Din câte ştiu eu de la UNIFARM şi ONAC, care se ocupă de această achiziţie, la începutul săptămânii viitoare vor fi în România 5 milioane de măşti, 25 tone de biocide specifice. Ca atare cred că şi acest aspect este sub control. Este vorba despre o maladie cu mortalitate mică. (…) Nu sunt motive să fim îngrijoraţi. În spitale sunt măşti suficiente. A existat un consum ridicat imediat dat de aspectul emoţional. Au fost oameni care şi-au luat măşti să se protejeze, dar avem cantitatea necesară pentru acest moment”, a mai spus Horațiu Moldovan.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×